Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте.
имам теч във водната помпа на парното
не знам дали си има техническо название тази част и затова ще се опитам да обясня с мои думи или направо ще кача снимка
като сваля тялото в което са намотките и електрическата част на помпата вътре има роторна част която е отделена от намотките с една тънка ламарина.
е тази ламарина се е спукала. мислех да го залепя с нещо, но не знам с какво ще е удачно и дали изобщо ще стане, защото тялото с намотките се нахлузва доста плътно върху нея.
та въпроса ми е има ли резервни части за тези помпи или ще трябва направо нова да се купува ?

благодаря предварително
lov - майстор
Или пущай снимки или казвай модела на помпата защото де що помпа за парно съм виждал всичките са с мокър ротор. Тоест там си е съвсем нормално да има вода или не правилно съм ти разбрал въпроса.
той ротора си е мокър...
ама като се извади тялото където е намотката (изхлузва се навън) и се открива тая тенекиена част в която е мушнат ротора ... големия болт който се вижда при сглобена помпа е завит на тая тенекия... турбината е зад нея и всичко се върти вътре в нея... помпата е зелена на цвят и по спомен беше няква немска .... мисля че нещо с W... беше името ...лепнах го с поксипол и засега няма теч... тия дни ще обиколя магазините да проверя за части
montoya - майстор
swindler написа:
..... мисля че нещо с W... беше името ...лепнах го с поксипол и засега няма теч... тия дни ще обиколя магазините да проверя за части
Wilo!

Тема "Възможен ли е ремонт на водна помпа за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: