Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
5kof - специалист
Здравейте уважаеми Майстори! Често посещавам сайта и научавам много неща, за които даже не съм и подозирал. Не мога да се похваля с голяма сръчност,но не ми липсва желание. Та питането ми е за едно антре от ПДЧ. Нещо не ми харесва особено цвета и искам да попитам имам ли някакъв шанс да го пребоядисам. Никога бояджийството не ми е било стихия и ще бъда много благодарен, ако знаещите и можещи ми обяснят целия процес - подготовка, грунд, боя, лак, и всичко, което е необходимо.Предварително много благодаря за всички мнения!!!
toni_g79 - специалист
дай снимки де :roll:
5kof - специалист
Съжалявам, но не съм подготвен със снимков материал. Сегашният цвят е някакъв много светъл лешник. Категорично искам да го променя, защото този цвят не пасва на новата цветова концепция на коридора.
tripioo - специалист
има 2 варирианта лесен и труден...трудният е разглабяш и поръчваш нови видими детайли с нужният цвят... труден е защото си е влагане на пари и е играчка
лесният вариант е да "мажеш" но пък изникват следните въпроси ....
колко добре ще боядисаш.... (те след много усилия резултата може да е незадоволителен)
2 не знам какви материяли ще ти препоръчат колегите но лично аз не мога да си представя че някои ще гарантира достатъчно здраво и устойчиво покриитие върху вече ламинираното пдч ... е винаги може да се шлайфат детайлите и тогава да се боядисва ... ама нещо не знам как ще се решат кантовете....
е не че не съм боядисвал с латекс ама латекса върху мебели не стои добре ....

ако беше мдф щах да предложа шлайфане и боядисване с грунд (както се правят и детаилите от мдф в цеховете) ама заради кантовете на пдчто не е добра идея ...
аз бих предложил облепяне с мебелно фолио ?? може и да звучи малко странно но при добро полагане си е добро решение .....
lux_e_on - специалист
Мятай читаво фолио на 3М и си свиркай.По скъпо е от кутия боя,но нищо не шлайфаш.

Тема "Шкаф ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: