Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
naughty - специалист
Колеги, искам да сложа един възвратен клапан на термосифонна соларна система без налягане; требва ми възвратен клапан дето да пуска в едната посока при малко налягане, под 0.5 - 0.3 атмосфери (самотек налягане под бойлера). Има ли такова чудо или ще трябва да се майстори нещо.
bulhomes2 - майстор
Ще слагаш помпа на байпас ли? И аз питах преди време за такъв, но не помня да стигнах до някакви конкретни решения.
novgradski - специалист
Пробвай с тези за бойлер(без пружинка).Аз ползвам от тях - другите са "музикални"....и пробвай (с 3м воден стълб -0,3 ат, сигурно такава ти е денивелацията) дали "става".
naughty - специалист
pavelari написа:
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B2%D1 ... 9,r:3,s:19
благодаря, това явно ще свърши работа
lov - майстор
Ако си с термосифонна система няма да стане с този клапан.
naughty - специалист
lov написа:
Ако си с термосифонна система няма да стане с този клапан.
мисля да го сложа хоризонтално. би ли обяснил защо няма да стане и каква алтернатива да търся?
pavelari - майстор
защита на бойлера ако целиш - слагаш тройник - през посочения от мен клапан пълниш бойлера а надналягането се насочва към третия извод на тройника, който завършва с класическа бойлерна клапа /няма нужда да се затапва/.
naughty - специалист
pavelari написа:
защита на бойлера ако целиш - слагаш тройник - през посочения от мен клапан пълниш бойлера а надналягането се насочва към третия извод на тройника, който завършва с класическа бойлерна клапа /няма нужда да се затапва/.
системата е термосифон без налягане, водата ще се спуска надолу на самотек. Ще ми се да сложа възвратен клапан на топлата вода , спускаща се надолу за да предотвратя евентуално при полуотворен смесител студената вода да подпира топлата. Все пак топлата се спуска с доста по-малко налягане
pavelari - майстор
ако не стане ми се обади да ти дам 5-те лева за клапана :)
няма случай да не си спазвам обещаното

Тема "възвратен клапан 3/4, да пропуска с минимално налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: