• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
user223 - напреднал
При условие че топла вода ще се ползва на първия етаж на къща удачно решение ли е бойлера да се монтира в мазето?
Какви са рисковете от това? Притеснява ме ще има ли проблеми с налягането или други за които не се сещам. Студената вода също минава от там, а мазето е по-скоро е сутерен с прозорци, няма влага.
LazarGanev - "Велик майстор"
За налягането няма абсолютно никаква разлика къде ще е бойлера. Бойлер в мазето си е нормално изпълнение за къща
montoya - майстор
Да имаш къща с мазе и да не използваш мазето, а да монтираш бойлера в банята си е живо престъпление според мен
taxi855 - специалист
Аз смятам да направя нещо подобно. Посъветваха ме да сложа още една тръба за топлата вода и циркулационна помпа. Така щом отворя крана веднага ще потича топла вода. ПОНЕ НА ТЕОРИЯ. :-D
Не е само на теория, рециркулацията си е практика по хотелите, но за домашно ползване е спорна нуждата.
VLADO66 - майстор
Моя бойлер е в мазето-малко изнервящо е чакането на топлата вода на втория етаж ама се свиква.
ZMeyGorianin - майстор
Хм, освен "изнервящо" ми се струва и скъпо да се източва всеки път водата докато дойде топла! Трябва доста добра изолация на тръбите!
Ми тогаз - рециркулацийка :wink: . Въпрос на сметки. Човека питаше за мазе под банята, затова така му препоръчахме
VLADO66 - майстор
Сметките от рециркулацийката ще са по-големи ,въпреки че са ми изолирани тръбите.Така се източват около 2л.вода.
housedoktor - майстор
Да-изпробвано ! В старите къщи с ограничено пространство за баня се прилага често това разположение.Важно е тръбите да са добре изолирани ,а ако системата не се ползва зимата да е удобна за източване .
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер в мазето, възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: