Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
curizo - напреднал
Търсих из Нет-а, но не намерих нищо.
Необходимо ми е примерно съдържание на декларация за съответствие на изградена канализация / Акт за съответствие на вложените материали и самото й изпълнение / - че е изградена съгласно наредби, изисквания и т.н.
Ако можете помагайте!
Фло - специалист
curizo написа:
Търсих из Нет-а, но не намерих нищо.
Необходимо ми е примерно съдържание на декларация за съответствие на изградена канализация / Акт за съответствие на вложените материали и самото й изпълнение / - че е изградена съгласно наредби, изисквания и т.н.
Ако можете помагайте!
Колега не казваш какво точно си изградил ,за да видим дали влизаш в Наредбата засъществените изисквания и оценяване на съответствието на строителните продукти! Виж я тука,дали твоето съоръжение попада в обхвата и:http://www.imotibg.com/static/index/8353

Материалите иначе си попадат и откъдето си ги купил ,може да искаш Декларация за съответствие и Протокол от първоначално изпитване. Ти ,обаче за да издаваш такава декларация трябва да си сертифициран по някой от системите за контрол на качеството-описани са в наредбата, която ти показах. От всички системи обаче,само система 4 е за самоконтрол,при останалите се осъществява независим , лицензиран сертифициран лабораторен контрол ,което може да ти излезе сума от 4 цифри поне да не кажа и 5.
Иначе декларацията примерно изглежда така:

Ние,долуподписаните от фирма "Рога и копита" ООД,декларираме на собствена отговорност,че нашия продукт:
-сепаратор канален е изработен съобразно стандарта БДС/EN № ххх-ххх-2005г
- с материяли съответстващи на :БДС/EN № ххх-ххх-2002г.,............ и др.
-експлоатационен срок -25г.
-гаранционен срок при обикновенна употреба -10г

управител : подпис/те се чете/ технически директор: подпис/не се чете/

дата и място
Каналски - специалист
curizo написа:
....
Aз поне , не знам да съществува така формулирано Нещо! Фло, се е опитал да ти обясни, но едва ли е това което питаш ! Мисля , че някой те е Хързулнал някъде и ти сега се чудиш как да му Угодиш на Лумпенският Акъл !
За мен поне, Декларация за съответствие има само за материалите. А за Изпълнение са само Актовете и Протоколи по "НАРЕДБА № 3 ЗА СЪСТАВЯНЕ НА АКТОВЕ И ПРОТОКОЛИ ПО ВРЕМЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО" ... и накрая НСН и ДНСК казват, че е в съответствие ... Уф, може и да има такова нещо "Декларация за съответствие на изградено"
- Аз Иван Иванов декларирам, че спазих Проекта, вложих качествени Материали и старателно Изпълних .... като изготвих, надлежно попълних и съдействах за ...
curizo - напреднал
Каналски написа:
curizo написа:
....
- Аз Иван Иванов декларирам, че спазих Проекта, вложих качествени Материали и старателно Изпълних .... като изготвих, надлежно попълних и съдействах за ...
Общо взето съдържанието е следното:
Декларация ......... АЗ ........ притежаващ диплом за ............ декларирам, че съм изградил качествено, добросъвестно и в съответствие с одобрения и съгласуван проект ............ един какво си ...........
Благодаря за отговорите.

Тема "Декларация за съответствие на изградена канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: