• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
можете ли да ме посъветвате за най-евтиния начин да се сдобия с нещо, което би измерило температура от 255-265 градуса. Предполага, че повечето от вас се досещат, че става въпрос за измерване на температурата на главите на поялник за ПП тръби за ВиК?

Благодаря,
Иван
Mega - специалист
С това например: http://www.lokatork.com/?page_id=19&record_id=480

Има и други на по-ниски цени. Зависи каква точност гониш.
Mega написа:
С това например: http://www.lokatork.com/?page_id=19&record_id=480

Има и други на по-ниски цени. Зависи каква точност гониш.
Благодаря за предложението-но този вид термометри са доста скъпи,
а и имат екстра (безконтактно дистанционно мерене), от която аз съвсем нямам нужда.
По ми трябва контактен термометър в диапазон до 300 градуса. Но не съм срещал такива и не знам колко струват.

Чувал съм, че има и някакви индикаторни тръбички, които като ги допреш до повърхността, чиято темпшература искаш да измериш си променят цвета по определен начин.

Всичко това ми е необходимо за да мога да измеря темп. на главите на поялника за ПП тръби-щото на регулатора на китайските поялници не можело да се има вяра.

Съвет?
Иван
Mega - специалист
Не си прочел добре какво ти написах. Има и по-евтини. Моя ми дойде от Китай за 39 лв. мери до 550 градуса. Ето тук си избираш и чакаш.

http://s.dealextreme.com/search/Digital ... hermometer
LazarGanev - "Велик майстор"
Иди при някой да ти измери температурата. Имам контактен на Ротенбергер, ако си наблизо мога да ти услужа
LazarGanev написа:
Иди при някой да ти измери температурата. Имам контактен на Ротенбергер, ако си наблизо мога да ти услужа
Благодаря за предложението-но съм от София.
bigdragon - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,
можете ли да ме посъветвате за най-евтиния начин да се сдобия с нещо, което би измерило температура от 255-265 градуса. Предполага, че повечето от вас се досещат, че става въпрос за измерване на температурата на главите на поялник за ПП тръби за ВиК?

Благодаря,
Иван
Ако нямаш, си купи най-евтиният мултицет с термодвойка тип "К".....

Изображение

ПП мисля, че ще се разминеш с <10 лв.
bigdragon написа:
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,

Благодаря,
Иван
Ако нямаш, си купи най-евтиният мултицет с термодвойка тип "К".....

Изображение

ПП мисля, че ще се разминеш с <10 лв.
Имам подобен мултиметър. Само трябва да си намеря сондата. Чудя се до колко градуса мери и дали е сравнително точно?
lov - майстор
Мери до 400 градуса. А щом си от София разходи се до 'световния търговски център''какквото ти душа сака. Последно индиректния термометър който ти предложи колегата от DX се предлагаше на цена 20 лева. Сега ме подсети че забравих да го сложа в описа на темата "обичам китайското" заедно с един лазерен нивелир. Па и поялника за тръбите че и с такъв съм се заимал :lol:
lov написа:
Мери до 400 градуса. А щом си от София разходи се до 'световния търговски център''какквото ти душа сака. Последно индиректния термометър който ти предложи колегата от DX се предлагаше на цена 20 лева. Сега ме подсети че забравих да го сложа в описа на темата "обичам китайското" заедно с един лазерен нивелир. Па и поялника за тръбите че и с такъв съм се заимал :lol:
Я сложи линк към тях :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Измерване на температура от порядъка на 255-265 градуса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: