Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
facho - напреднал
Хора нещо са правили на водата ни тук от една седмица и винаги е ледена.все едно е през зимата.Преди по това време трябваше да я изтачаш 2 мин докато потече студена вода а сега е много студена.
Понеже тръбите в къщата са ни метални и забелязах при водомера че кондензират много.Мисълта ми е че този конденз
най-вероятно го има и в стените.А това ще доведе до овлажняване на стените.Мухъл ръжда спукване на тръбите и след 2 години трябва да купувам нова къща.
Прав ли съм и има ли решение на целия проблем.Освен смяна на тръбите с ПВЦ и изолация на тях.
VLADO66 - майстор
Не се бой -тръбите в стените нямат досег с въздуха и няма как да кондензират като видимите.Какво по-хубаво от студена вода.
facho - напреднал
VLADO66 написа:
Не се бой -тръбите в стените нямат досег с въздуха и няма как да кондензират като видимите.Какво по-хубаво от студена вода.

То си е така,тук спор няма.
Но като видях колко кондез е насъбрало дори и капки по пода имаше.И на водомера капачето се беше запотило
Щом няма страшно съм спокоен.
hidrazin - майстор
Синакй спокойно. Колегата ти е казал - конденза идва от въздуха, който съдържа влага. Тръбите в стените са
"запечатани" от досег с въздух от мазилка.
:partyman:
8180 - майстор
facho написа:
Мисълта ми е че този конденз
най-вероятно го има и в стените.А това ще доведе до овлажняване на стените.Мухъл ръжда спукване на тръбите и след 2 години трябва да купувам нова къща.
Прав ли съм и има ли решение на целия проблем.Освен смяна на тръбите с ПВЦ и изолация на тях.
Моето мнение е, че описаното положение е притеснително. Е, чак до "нова къща" - не!
Няма съществено значение дали кондензът ще се появи първо по тръбата, а после по стената, за замазаните тръби - по-скоро обратното. Ще се появи по охладената от тръбите мазилка, от което няма да ти е много по-добре.
Въпросът е колко и как във времето до прилагане на решението.
Възможно е уплашен, да преувеличаваш, ефектът де е временен при сериозните дъждове напоследък и т.н., но нямам идея за количествена оценка - наблюдавай.
Не работят добре и традиционните методи за решаване - например интензивното проветряване може да е с обратен ефект, дори и през лятото. Принудителното осушаване ще даде ефект, но не е трайно решение.
Колко градуса е водата горе-долу, какви са проблемните помещения?

Тема "Конденз на водопровода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: