Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Dessi2026 - специалист
Имам отвратителен проблем и май се наврях в ъгъла с него и не знам накъде да продължа. Имам хидрофор, защото при нас няма много добро водоснабдяване. Та този хидрофор пълни съда за вода, когато има във водопровода, и от него черпя с помпа вода за цялата къща. Наскоро мъжът ми забеляза, че когато няма вода, водомерът отмерва въздуха, който влиза от водопровода... Писах на ВиК, след месец ми отговориха, че не били отговорни за течове в инсталацията ми... :shock:
Какво мислите - мога ли да направя нещо?

Благодаря предварително
VLADO66 - майстор
Може да се направи, но зависи с какво налягане излиза този въздух.Въздуха излиза когато пускат водата и стига да не е толкова често, разхода е пренебрежим.
Dessi2026 - специалист
VLADO66 написа:
Може да се направи, но зависи с какво налягане излиза този въздух.Въздуха излиза когато пускат водата и стига да не е толкова често, разхода е пренебрежим.
Ами като се има предвид, че винаги, когато няма вода, има въздух... и сметката ми за една година е 800 лв... май не е точно пренебрежим - като имаш предвид, че това е вода, ползвана от 4 души. За поливане ползвам напоителна система, свързана със сондаж.
VLADO66 - майстор
Пробвай да направиш преди резервоара пълнещата тръба под формата на U така че там винаги да остава вода и въдуха да не може да я избута.
Dessi2026 - специалист
VLADO66 написа:
Пробвай да направиш преди резервоара пълнещата тръба под формата на U така че там винаги да остава вода и въдуха да не може да я избута.
Благодаря. Не мисля, че ще стане поради следните две причини:
1. Резервоарът ми е на 4-5 метра след водомера
2. Според мен водата във водопровода е под налягане - затова и влиза въздух със свистене в резервоара - така че това налягане вероятно ще избута водата в U-то
Каналски - специалист
Dessi2026 написа:
....
М'даа конструкцията на водомера е такава, че отчита и преминаващият въздух. Явно при вас постоянно се пълни и изпразва уличната мрежа ... Егати ! Този вариант го няма в традиционите "схеми на монтаж", защото презумцията е че в 99,9% от времето във водопровода има вода .... Това си е повод за замисляне :?
ZMeyGorianin - майстор
Само си мисля като вариант-дали ако се монтира преди водомера автоматичен клапан за обезвъздушаване от отоплителен радиатор няма да се оправи проблема?!
LazarGanev - "Велик майстор"
Преди водомера нямаш право да монтираш нищо - ВиК имат право. При изпразване на водопрпвода не влиза ли въздух, който да връща водомера? Защо не ползвате сондажа, не е ли добра водата?
ZMeyGorianin - майстор
Ами то би трябвало и след водомера да се получи.
LazarGanev - "Велик майстор"
След водомера полза няма :wink:

Тема "водомерът измерва въздух като вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: