Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
xPLOID - помощник
Здравейте.Миналата есен купих две тръби фи 110 за мръсен канал на цена около 10 лв бройката,но ми трябва още една.Минах през друг магазин днес и за същите тръби ми о
пявиха цена около 4.50 на метър което прави около 18 лв. За 4 метра.Обясних на продавача че съм купил на двойно по ниска цена а той ми обясни ,че това са по некачествени тръби направени от вторичен материал и не са подходящи за канал за мръсна вода,били направени за кабели.Вярно ли е това което са ми обяснили или е поредния търговски трик.Магазина е в Русе и е един от най предпочитаните от клиентите в града за В и К.
EDI - майстор
Възможно е да си купил от тънконстенните турски тръби.Те дори на вид си личат, че не са добри.Вижда се как пластмасата не е стопена добре и стои проточена, а са и с тънка стена.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо си се объркал цена 4.50лв/м е много добра за качествена тръба ф110х2.2 (SN2) (не знам дали са такива, които си видял). А 2.50 няма как да бъде дори и най-долнопробната тръба. Ако ще ги полагаш подземно е най-добре да вземеш усилени ф110х3.2 (SN4) - там цената е 6-7лв/м. Тънките тръби са за въздуховоди, кабели или всичко друго, но не и канал.
Не само турски, има и български и какви ли не боклуци.
маречков - специалист
Некачествените тръби стоят на едни като на бучки и като почнеш да ги режеш се цепят, отделно пък като ги стоплиш се мачкат точно както НЕ трябва. С две думи си личат от километри.
Що не си вземеш от тия оранжевите за канала?
Оранжевият цвят също не е гаранция има и оранжеви тънки (поне материала им е хубав, ама гледай дебелината)
xPLOID - помощник
Да разбирам ли че дебелина от 2.2 мм е достатъчна за подземно полагане или да търся други?Мисля че имаше някъв етикет това СН2 И СН3 какво означава?
2.2 е малко за подземно полагане

Тема "тръби за мръсен канал." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: