• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
erkamu - специалист
Здравейте,
изчетох няколко теми за поялници за пп тръби. Някой скоро да си е купувал машинката? Доколкото разбирам китайските, които са за по 30 лева са достатъчно добри за един два ремонта.
Откъде мога да си купя в София това нещо? Ще ми трябва и ножица за рязане на тръби-препоръчайте ми нещо оптимално като цена за непрофесионални цели ?
Здравей,

Аз моя си го купих от люлин - до обръщалото на тролеите има една железария. По нагоре зад спирката на 111 има друга - там също има. За другаде не знам като магазин - но в Продавалника има доста за по 25 - 30 лв (prodavalnik.com). На външен вид изглеждат доста зле скалъпени, но иначе си работят.

За ножици - пак от там (железарията) си взех едни на Rico - 9 лв и си режат добре. Скоро рязах тръби с алуминиева вложка и нямам забележки.

Дано съм успял да помогна :).
nikogargov - специалист
Нищо, че изглеждат зле скълъпени вършат чудесна работа моята я използвам и за профисионално. Да не се изхвърля но досега е направило поне 20 апартамента и две кръчми. Преди това имах една немска но ми я откраднаха и ме хвана жал пак да си купя същата понеже не и знам съдбата, с нея работят и колеги и затова спестих 370лв. :-D
erkamu - специалист
krasisharo написа:
Здравей,

Аз моя си го купих от люлин - до обръщалото на тролеите има една железария. По нагоре зад спирката на 111 има друга - там също има. За другаде не знам като магазин - но в Продавалника има доста за по 25 - 30 лв (prodavalnik.com). На външен вид изглеждат доста зле скалъпени, но иначе си работят.

За ножици - пак от там (железарията) си взех едни на Rico - 9 лв и си режат добре. Скоро рязах тръби с алуминиева вложка и нямам забележки.

Дано съм успял да помогна :).
Колега,
Къде точно се намира това обръщало?
Като тръгнеш от Бриколажа нагоре ли? Днес минавах оттам и видях, че има 2 обръщала. Предполагам, че първия желазарски магазин е в блока с много сателитни чинии? А по-горния магазин също ли се намира отляво?
От Бриколаж нагоре - към люлин 4. Минаваш едно обръщало (на автобус 111). След това има светофар и кръстовище и оттам започва нагорнището. На светофара след нагорнището има друго обръщало - на тролеите 6 и 7. Е там е първия магазин - пише ВИК итн.. А по нагоре - блока със сателитните чинии - там е втория магазин - даже да се ориентираш по лесно - това е блока на 9то РПУ.
sstefanov - майстор
На Илиянци също има.
erkamu - специалист
sstefanov написа:
На Илиянци също има.
Там колко струва и къде ориенторовъчно се намира магазина?
sstefanov - майстор
Не знам точно, но бяха прилични цени.
Има на няколко места, просто обиколи. Няма да е повече от 1 час.
erkamu - специалист
нали разнера 20-32 е достатъчен за домашна употреба?
Друг въпрос-виждал съм поялници без врътка за регулиране на температурата и такива с врътка?
Чувал въм, че тази врътка никаква работа не върши и трябва да се използва усет...
Какво ще ме посъветваш?
Абе честно да ти кажа, аз моя както го купих така го и продадох. Просто се оказа доста по трудно да наставя тези тръби отколкото очаквах. Трябват си поне двама човека - ако не си се занимавал преди това - а аз нямах втори човек под ръка :(. Пък и пак не е много сигурно - като си начинаещ дали спойките дето си ги направил ще издържат и дали няма да те изненадат след като ги вградиш в стената.

Аз лично ползвах полетиленовите тръби с ал. вложка за да си свържа бойлера. Ако не ги вграждаш в стена и не ги ползваш за питейна вода - стават. Иначе се запаси с повече нерви и още един човек :).
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на поялник за ПП тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: