Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
ще започвам ремонт на банята и общо взето сме се спряли на това разположение на обектите:
Прикачен файл:
razpolojenie.JPG
razpolojenie.JPG (50.04 KиБ) Видяна 3270 пъти
Въпроса е че стрябва да променя малко ВИК инсталацията:
преместване на отвора на отходната вода за душ кабината+скриване на предвидените изводи за топла и студена вода на стената:
Прикачен файл:
WC.JPG
WC.JPG (69.97 KиБ) Видяна 3270 пъти
Ето това е положението преди разливане на замазката:
Прикачен файл:
WC-.JPG
WC-.JPG (101.81 KиБ) Видяна 3270 пъти
Относно мръсния канал-това, което мисля да направя е с флекс да направя разрез в пода, който да спомогне за точното къртене. После с къртач да направя необходимия канал от сегашния край до там където искам да се премести отвора. Ще махна коляното и ще трябва да купя тръба за удължението. Въпроса ми е при снаждането му -необходимо ли е някакво лепене? или стандартните гумени уплътнения в края на трубата ще са достатъчни? 1 % наклон надявам се да е достатъчен.

Относно скриването на изводите за топла и студена вода-за съжаление това няма да стане чрез полане на стенните плочки, защото много стърчат.
Мисля да поразкърта 10 см под тапите-да отреза пп тръби във вертикалния им участък (по този начин стърчащите колена ще отпаднат) и после надявам се продават пп тапи, скоито да ги затапя?
Правилен ле е плана? Има ли пропуск? Някакъв съвет, който би ми бил полезен?

Благодаря ви предварително.
jekasus - майстор
За чистата вода - като отрежеш тръбите, слагаш капи
Колеги-като удължавам трубата за мръсната вода-в стандартната снадка, където си има гумено уплътнение-необходимо ли е някакво допълнително лепене?
Прикачен файл:
snadka.JPG
snadka.JPG (23.24 KиБ) Видяна 3208 пъти
jekasus - майстор
Не трябва да се лепи.
jekasus написа:
Не трябва да се лепи.
Благодаря ти. И аз така си мислех. Само трябва да спазя наклона
GROHE Bs - специалист
Брат банята е за взривяване майстора е е убиване.Не бях виждал скоро такава грозотия-нищо лично.Хубаво е че си снимал разположението защото после аксесоарите ще са стрелба в тъмното.
GROHE Bs написа:
Брат банята е за взривяване майстора е е убиване.Не бях виждал скоро такава грозотия-нищо лично.Хубаво е че си снимал разположението защото после аксесоарите ще са стрелба в тъмното.
Е кое точно не ти хареса-поне да знам защо да я взривявам банята?
GROHE Bs - специалист
Такава е приказката не се засягай.А иначе по въпроса-за мивката има тетки с вътрешна резба за душа модул.Така изпълнено ще имаш представа без да си виждал тръбите от къде минават като проследиш нивото на изводите.Банята е правена или от 60 годишен майстор или от негов ученик с капаци на очките.Тръбите са като нахвърляни от вратата.Ае пълни письори.Ще ти постна утре снимка на моя изработка да направиш разлика.И канала се подмазва след нивелиране-не се стяга за пода това е почин на парнаджиите.Така мисля и работя аз без да се налагам.Поздрави.
boreto1 - специалист
Добре си се ориентирал давай смело ще се справиш ,внимавай с трабата за душ кабината каде ще я сложиш иначе си ок
boreto1 написа:
Добре си се ориентирал давай смело ще се справиш ,внимавай с трабата за душ кабината каде ще я сложиш иначе си ок
За тръбата за душ кабината в крайна сметка реших нещо друго:
viewtopic.php?f=4&t=39096

Тема "Изместване на отвора за отходната вода за душ-кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: