• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mar80 - специалист
Здравейте, знае ли някой до какво максимално налягане на включване и изключване може да се настрой Wilo hwj 202 х ем 24l bg?
mar80 - специалист
Имам въпросната помпа. В характеристиките пише максимално работно налягане 6 бара, което е пълна глупост, защото не може да качи повече от 3,5 бара. Опитвам се да вдигна налягането при включване, но не мърда повече от 1,7 бара, което е малко. В момента вкл. при 1,7 и изкл. при 3 бара. Много е дразнещо водата да усилва и намаля.
krasi92 - майстор
То си пише колко е водния стълб -ако е 30 метра повече не може от 3 атм. при идеални условия.
mar80 - специалист
36 метра там идва 3,5 бара. Дали може да се вдигне налягането при включване?
krasi92 - майстор
Ако не става от пресостата опитай с налягането в балона.
nikolson - майстор
Ей я схемата. Метри, дебити, налягане. И аз уж вдигам 60-70 кг над главата си, ама на щангата в зала. Ако съм на склон е едно, ако не е щанга, ами кръгла топка друго и т.н.
Прикачен файл:
wilo.PNG
wilo.PNG (57.77 KиБ) Видяна 3845 пъти
Edit: Красьо го е написал
mar80 - специалист
И аз го знам, че 10 метра са към 1 бар, но не се досетих така да го преценя. Питането ми е дали ще мога да вдигна налягането при включване поне на 2 бара?
mar80 - специалист
krasi92 написа:
Ако не става от пресостата опитай с налягането в балона.
Играх си бая с пресостата, но не можах. Налягането в балона според мен не влияе на колко бара да включва и изключва. Единствено го пробвах на 3 бара в балона след което го нагласих на 1,6 бара.
hidrazin - майстор
Просто изхвърли скапания тъп балон и си сложи един електронен пресостат.
Така няма да имаш промяна в налягането защото помпата ще работи постоянно при отворен кран.
:partyman:
krasi92 - майстор
С друг пресостат ако този няма по големи възможности.Опитай да намалиш още налягането в балона
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Максимално работно налягане на хидрофор Wilo." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: