Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dandan74 - специалист
имам следният проблем-
вилата ми се пада малко над нивото на резервоара за питейна вода,и почти нямам водалводопроводът ни е вързан на напорната за да може когато качва поне да имаме.
решил съм да взема 400-500 литров съд и да го вкопая и един хидрофор да качва вода от него.
въпросът е какво трябва да се направи на съда-поплавък ли ,за да се пълни когато има вода и да спира или си има такива екстри.
предложете и вие някакъв вариант ,а ако имате дайте оферти или някакви цени за съдове за вкопаване и хидрофори.
съдът мисля да го вкопая защото хем ще дойде по ниско хем няма да ми пречи-ще го изолирам и така.
VLADO66 - майстор
Съдове бол с всякакви размери и форма.Механизма е от тоалетно казанче с вертикално движение на поплавъка.
dandan74 - специалист
а цени на хидрофори и съдове , и марки -да се ориентирам.благодаря предварително.
VLADO66 - майстор
Разрови се из нета за цени и тук във форума да добиеш по-детаилна представа-има достатъчно информация.Когато имаш конкретни въпроси и бюджет-питай.
bulhomes2 - майстор
1 кубик бидон е 100-150 лв. Има ги в продавалника.
dandan74 - специалист
дойде ми на идея да ви попитам-не може ли да вържа хидрофора към водопровода и оттам то сам да си дърпа . прочетох някъде в темите че не е добра идея но пък четох и че става.въпросът ми е някой компетентен да сподели .
идеята е че водата се качва на 3-4 метра под моето ниво - дали ще засмука помпата,а разстоянието от което ще трябва да засмуква е 20ина метра.
моля да коментирате или да дадете препоръки,без значение цената на помпата-а пък тя ми трябва прозто за да има някаква вода ,не някакво налягане.
marmoz - специалист
dandan74 максималното засмукване на помпа е 9,8м/1g/ при положение че загубите са нула.Ако не падаш под 8м ниво на водата ще минеш с една помпа /евтина т.е обикновена/ 1 хидрофор и 1 защита .Това е най-евтиното ти решение . Ако се стигне до резервоар трябва да предвидиш че водата там застоява,ще се получат плесени,резервоара трябва да е защитен от външни влиания и др.
dandan74 - специалист
добре,да разбирам че е важна денивелацията така ли -защото денивелацията е 4-5 метра,въпросът е че растоянието на тръбите докъто стигнат това ниво е 20-40 метра.ако се съобразим със закона за скачените съдове това не би трябвали да има значение - нали?
препоръчайте ми евтин вариант ако можете-благодаря предварително.
в продавалник има доста изгодни оферти-гледали ли сте ?
р.р. дайте разяснение за защитата-какво да търся?
marmoz - специалист
Да денивелацията е важна ,дължината влияе на загубите ама за твоите 20 м са малки така че каквато и помпа да сложиш ще ти върши работа (е потопяема няма как да се сложи :-D :-D това в кръга на шегата).
Според мене си взами някъкъв евтинджак помпа,25л хидрофор и комбинирана защита /(защитата преди около 2г я взех за 150 кинта и спира помпата ако няма вода,налягането стигне определени барове(това ти доблира пресостата на хидрофора :-D но е супер) или водата се затопли т.е помпата грее)/
Това ще ти сварши работа ако са 4-5м а ако са повече тр. да изнесеш системата на по ниско (при съседа от долната къща) :-D :-D
dandan74 - специалист
мерси-ще търся обаче помпа за проба първо.ако някой има такава и му се пие 5-10 литра бира - с чушка пръжка нека пише,става въпрос за 70 км от софия по магистрала тракия.

Тема "съд за вода със хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: