• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stefarata - специалист
Заех се да инсталирам казанче,ПВЦ. Производителя е НИКИПЛАСТ-М -Свлиево. Такова е като на снимката. Изображение. И започнаха ядоветепърво не съм съобразил че казанчето идва малко встрани и съм взел с тръба,а не с маркуч. Намират ли се такива маркучи?? и другото- входа за водата на старото казанче е с 1/2 размер , а новото е някакъв по-малък, незнайно какъв. Съответно ще ми гъвкава връзка от едната страна 1/2,а от другата- странния размер. Диаметъра на резбата е 15,5мм. Утре ще ходя по железариите, ама тва plug&play ме уби
marmoz - специалист
Странният размер от другата страна е 3/8 :)
stefarata написа:
казанчето идва малко встрани и съм взел с тръба,а не с маркуч. Намират ли се такива маркучи?
те това не го разбтах :?
stefarata - специалист
marmoz написа:
Странният размер от другата страна е 3/8 :)
stefarata написа:
казанчето идва малко встрани и съм взел с тръба,а не с маркуч. Намират ли се такива маркучи?
те това не го разбтах :?
Благодаря за светкавичния отговор. За горното имах предвид,че трябва да търся гъвкава връзка от казанчето за чинията,защото в комплекта има тръба.
marmoz - специалист
Центрираи казанчето в/у тоалетната и използваи фабричната тръба :)
VLADO66 - майстор
А ако нямаш възможност за центриране ще ползваш фабричната тръба и отдолу ще накичиш допълнителна разводка от PVC за канал примерно фи 50
montoya - майстор
В магазините има една гъвкава тръба на Ф32 от единия край е с гайка като за казанчето
Изображение
Иначе странния малък размер за меката връзка е 3/8 който е по-стандартен за казанчетата от 1/2, т.е връзката която ти трябва е от 1/2 към 3/8
VLADO66 - майстор
Според мен не е добре да се намалява диаметъра на отточната тръба,тъй като ще се намали дебита и няма да се постигнат задоволителни резултати от промиването.
montoya - майстор
Не се намалява, моето казанче вкъщи е с гофрирана тръба Ф32, така си го купих, отмива екстра. Г- образните тръби в долния си край са Ф32, Ф40 в по- добрия случай
riki888 - специалист
И аз имах разместване. Ето как го направих.

Прикачен файл

170920121246.jpg
170920121246.jpg (27.19 KиБ) Видяна 5008 пъти
marmoz - специалист
Щом работи и те кефи супер,със здраве да го ползваш и да не се разваля :)
  • 1
  • 2

Тема "Инсталиранена ново казанче-проблеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: