• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
trunski - специалист
Здравейте,
сигурно въпросът ми ще ви се стори доста наивен.
В момента правя една баня, но водопроводчикът е пуснал полипропиленови тръби/завършващи с коляно с резба/ за биде, което всъщност няма да го има. Искам да затапя тръбите и тапите да останат зад плочките/защото вече са здраво замазани и няма как да стане със поялник/. Въпросът ми е, какви тапи да сложа, поцинковани или месингови и с какво да ги залепя, така че да съм сигурен на 100%, че няма да протекат зад плочките?
Знам, че едно време се мажеха калчищата с блажна боя, или може би с течен метал или някъкво лепило? Моля за съвет, някой ако е правил такова нещо и е сигурен в резултата.
Благодаря предварително!!!
VLADO66 - майстор
Ползвал съм такова лепило http://www.bgtherm.com/store/product/43 ... 00-ml.html обаче няма отвъртане след това.
crez - майстор
Тефлонова лента или кълчища. Не ги мажи с нищо, защото не се знае за бъдеще някой може да иска да ги развие. Постави се на негово място, може да превърти вложката в ППР и да стане по-голяма беля.
todortv - майстор
Водопровода в старите сгради е с кълчища и още не са протекли. На поцинкованите някои слагат боя, но
след това като се нагрее се развива. В твоя случай кълчища и намазани леко с грес, мисля няма да има проблем.
Тапата по-добре месингова.
montoya - майстор
Тапа е такава
Изображение
Малко кълчища и готово
crez - майстор
+1 тази тапа няма нужда от нищо, тя е с "0" пръстен. Действай спокойно.
trunski - специалист
Благодаря на всички,
относно това дали ще се наложи да се развиват тапите, няма защото си го правя за мен и искам тапите да останат зад плочките, за да не стърчат излишни кранчета. Затова държа да ги залепя трайно. А гуменият "О" пръстен на месинговата тапа няма ли да изгние след време?
montoya - майстор
Затова написах кълчища малко, гумения пръстен спокойно можеш да го изхвърлиш, защото за изгниване не знам, но някой път налягането успява да го "пробие", т.е да мине струйка колкото косъм покрай него.
Johny - майстор
Е какъв ти е проблемът? Има полипропиленови тапи и са на конус. Завиваш и забравяш. Ако ти пречи можеш след това да отежеш квадрата.

Прикачен файл

0438_big.jpg
0438_big.jpg (48.62 KиБ) Видяна 3243 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Залепване на тапи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: