Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
reevil - специалист
Дочух мнение, че заради този допълнителния възвратен клапан ми капе от оригиналния над него.
Какво мислите възможно ли е? Ако го премахна дали ще капе....

Прикачен файл

IMG129.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе ти го махни, пък може и да спре :wink:
ZMeyGorianin - майстор
То на тази линия не трябваше ли да няма нищо друго освен предпазния вентил? А за това, че прокапва мисля не е проблем, дори трябва периодично да се отваря на ръка за проверка!
MamaMy - майстор
Не го барай! Отличник си. Когато не капе, гърми :)
Пак да изясним положението - заводския клапан е комбиниран - възвратен + предпазен на 6 бара. Няма нужда от втори възвратен клапан. И още нещо специално - оригиналния възвратен клапан е конструиран така, че има съвсем малка пропускливост назад, за да може повишеното налягане в бойлера (от загряването) да се разпредели в цялата система за да не прокапва предпазния клапан - едно хитро решение, което ти си го компрометирал с поставянето на втори възвратен клапан :wink:
MamaMy - майстор
Лазаре, веднага мога да оборя "хитрото" решение. При едно прегряване на бойлера ми, хитрия клапан върна вряла вода на зад и пластмасовата глупост наречена водопровод стана на футболна топка. Следствие на което ми падна цяла стена гипскартон и наводни първия етаж. :x Всеки трети въпрос пък в раздел ВиК е за чудно свирене в тръбите и отново виновника е "хитрия"
Е, все още има и "казионни" клапани, които не пропускат назад към системата, ама те пък капят - то на нас не може да ни се угоди :)
А защо е прегрял бойлера ти и нямаше ли защити? :cool:
GROHE Bs - специалист
Ай да предположим че,може просто клапана да е с по слаба пружина и да капе при най малкото нагряване и повишаване на налягането.Ако те дразни просто за проба го смени-5 кинта е.И разкарай другия клапан.
MamaMy - майстор
Този бойлер беше от известната с магариите си марка Фламина. Освен, че терморегулатора и защитата са в един корпус, редовно се скапват защото бойлера е 3 кв и работи на ръба, а дори няма ключ за изключване. Допълнително и енергото помогна със стабилна нощна серия токови удари. Резултата на другия ден беше освен наводнението и доста повредена техника. Часовника на бойлера който не е в помещението беше със залепнало реле. Терморегулатора и той. Едно радио което ми свиреше денонощно от поне 10 години и то. Отделно пералнята под бойлера беше пълна с вода, но извън барабана :-D . Още продължава да ми прави магарии но вече почти не остана от къде.

ПП преди няколко седмици колега предложи друго удачно решение за капещия предпазен клапан. Едно силиконово маркуче и капе в тоалетното казанче. Така дори няма загуба на вода.
MamaMy написа:
Този бойлер беше от известната с магариите си марка Фламина. ...
Това обяснява всичко :cool: . Имал съм допир с тази "марка" преди 15 години - добре, че току що бях сменил стоманения водопровод с ППР, та се разминах с взрив - разминах се само с къртене на фаянс и ремонт на инсталацията, добре че имах застраховка на жилището.

Тема "бойлер елдом капе от клапана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: