• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
embata - напреднал
Здравейте,
на вилата направих пристройка към къщата за баня, но след като монтирахме полипропилена и сега банята е завършена от вътре със залепени плочки, отвън на ъгъла с къщата и пристройката долу в ниското ми е мокра стената!!!
Въпроса ми е при полипропилена възможно ли е да избие и въобще възможно ли е да пропуска някъде, или да търся проблема 100% в някоя от свръзките на душ батерии и т.н.т.
Има ли начин да разбера от къде пропуска или трябва да свалям плочки за да проверя?

Мерси
peter_m - специалист
самата тръба трудно ще избие (ако не е дефектна), по-скоро някоя спойка. Иначе е много вероятно да е от връзка с батерия, гъвкава връзка ... На първо време си провери връзкита а после мисли за къртене.
torbalan - Дървен философ
и аз имам аналогична драма....
една стена вече половин година не ми изсъхва....

обаче за друг начин освен къртене - не се сещам... как да разбера дали тече или не :)
NeoBoss - специалист
спри водата да минава от там , пусни некоя печка да потсуши (ако може) ако после след като пуснеш водата се появи петното значи тече ;) ако не значи влагата ти идва някъде от долу (подпочвена) - дренаж.....
Хицко - специалист
Така се получава, когато не се прави изпитание с 1,25 повече от налягането в системата преди следващите операции.
Trifun - специалист
Момчета, вие като правите водопровод с полипропилен, преди за замажете тръбите и да налепите плочките, не "надувате" ли цялата система ? :shock: Та това е ПОВЕЧЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Всички изводи се затапват, на мястото на бойлера се прави байпас ( с гъвкава връзка се свързват извода за студена и топла вода ) и се пуска водата от главния спирателен кран - по този начин цялата система се пълни с вода под налягане и ако има пропуск отнякъде - веднага си проличава ...
аз прави изпитания...

при мен драмата е в стена...
дори и да е пркапало някъд там - не е имало шанс да го видя...
LazarGanev - "Велик майстор"
Надува се с манометър и се оставя известно време (може и 24 часа) за да се види дали има спад на налягане.
прав си.....
вече така правя :)

парното го държах пълно с вода на 4.4 бара около десетина часа...
не мръдна :)

направо се фръцкам от кеф ;)
embata - напреднал
Trifun написа:
Момчета, вие като правите водопровод с полипропилен, преди за замажете тръбите и да налепите плочките, не "надувате" ли цялата система ? :shock: Та това е ПОВЕЧЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Всички изводи се затапват, на мястото на бойлера се прави байпас ( с гъвкава връзка се свързват извода за студена и топла вода ) и се пуска водата от главния спирателен кран - по този начин цялата система се пълни с вода под налягане и ако има пропуск отнякъде - веднага си проличава ...
Ами при мен беше с тапи инсталацията за студената вода и не течеше, но не правих байпас на мястото на бойлера, и наредих плочките, после монтирах всичко останало и бойлера и започна да тече, което говори, че проблема е в топлия водопровод, но най странното е, че там където ми е мокра стената е на около 50см по-далече от края на топлия водопровод, та се чудя да не би да има малка дупчица и да пръска за да стига на такова разстояние(всичко е зад гипсокартон)!!!???
Незнам вече, май щте трябва да къртя ама не знам и от къде да почна даже!!! :?
Последна промяна от embata на пон сеп 27, 2010 10:28 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем след монтаж на полипропиленови тръби...!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: