Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Liubo3 - специалист
Здравейте.
Решил съм да си направя кухня на място което е доста отдалечено от мръсната канализация на жилището - около десет метра е най прекия път ако е по пода. За целта вариантите ми са два. Единия е да прекарам мръсния канал от външната страна на сградата до мазите и оттам в канала, а другия към който клоня е да прекарам мръсния канал по пода. Първия вариант го отхвърлям понеже при него се налага да надупча на много места сградата, а и пътя на тръбата става огромен а също така и изолация ще трябва да и сложа при което фасадата на сградата ще заприлича на Тетрис... образно казано.
Та въпроса ми е някой от Вас има ли или монтирал ли е ПОМПЕНА СТАНЦИЯ ЗА ОТВЕЖДАНЕ НА ОТПАДНИ ВОДИ ОТ КУХНЕНСКА МИВКА.
Това което намирам из нета са помпени станции на три фирми а цените им са почти еднакви, около 700 лева. Моля ако някой има такава да даде отзиви понеже не са малко пари а и търся надеждност.
VLADO66 - майстор
Направи си попивна яма-копаеш дупка,нареждаш 2-3 камионджийски гуми,правиш отгоре една плочка с оставащ кофраж и си готов.
Тани - модератор
Той ако веднъж стигне до земята , че си ги прекара в канализацията в мазето :wink:
А относно станциите - не съм ползвал!
Liubo3 - специалист
Да, проблема е че не мога да се включа към вертикалната тръба за мръсна вода на етажа понеже за да го направя трябва да вдигна нивото на жилището със Десет сантиметра за да може водата да си заминава сама. Това налага Помпената система а и изходът и е ФИ-32 милиметра което ме устройва идеално понеже няма да ми се налага да надигам значително пода.
За да добиете реална представа за какво питам, една от системите е.....
http://www.water-technic.com/bitova-sta ... c-3-p1359/
nikolson - майстор
Wilo имат подобна, около стотина лева по-евтина.
GROHE Bs - специалист
Liubo3 написа:
Да, проблема е че не мога да се включа към вертикалната тръба за мръсна вода на етажа понеже за да го направя трябва да вдигна нивото на жилището със Десет сантиметра за да може водата да си заминава сама. Това налага Помпената система а и изходът и е ФИ-32 милиметра което ме устройва идеално понеже няма да ми се налага да надигам значително пода.
За да добиете реална представа за какво питам, една от системите е.....
http://www.water-technic.com/bitova-sta ... c-3-p1359/
Сложил съм поне 20 такива но с още един вход за кенеф.Работят безотказно вече доста години.Само последните екземпляри бяха с някви кофти скоби и искаха подмяна с метални.

Тема "ПОМПЕНА СТАНЦИЯ ЗА ОТВЕЖДАНЕ НА ОТПАДНИ ВОДИ- МИВКА ЗА КУХНЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: