Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
extranios - напреднал
Здравейте , попитах в една тема но нямше реакция.Ситуацията е сондаж 45м, воден стълб 35м , помпа Grundfos SQ3-N потопена на 35 м , тръбата между помпата и разширителния съд 50л ( който е в къщата ) е около 70м, системата се управлява от PLC, на разширителния съд има трансмитер за налягане.Заданието за пуск на помпата е 3атм , а заданието за стоп е на 5 атм , преди разширителния съд има филтър и трансмитер измерващ P преди филтъра ( по делта Р се следи дали е забит филтъра) , съответно спирателна арматура. При тези настройки за пуск и стоп от съда не мога да изкарам повече от 15л. Ясно ми е , че ако разширя границите (2-6 или др.) ще променя тази картина но питането ми е как са настроени вашите пресостати и какви резултати имате от към полезен обем на съда?
petko__kostadinov - помощник
Не е лошо да провериш налягането на разширителния съд.
extranios - напреднал
2,5 атм е налягането
petko__kostadinov - помощник
Налягането на разширителния съд се измерва при атмосферно налягане на страна водопровод и е необходимо да бъде 0.2-0.3 атм по ниско от долната граница на пресостата.
extranios - напреднал
Преди 2 дена сменяхме мембраната и е напомпен разкачен от тръбите.Разликата в момента е 0,5 , различни източници дават разликата да е между 0,5 и 0,2 .Пробвал съм и двата варианта и няма голяма разлика
extranios - напреднал
Темата остаря , никой нищо не казва :)
romanpm - майстор
Според мен налягането е ниско , аз знам правилото Х 0,8 , т.е. трябва да е около 3,5 ако се вземе средно ~4 :) Имам подобна проста система с механичен пресостат и от два съда Х25л точа ~35л , но налягането е доста по-ниско ~1-2 бара :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Повиши налягането в съда почти до 3 бара, ако искаш да ползваш всичката вода в него

Тема "Настройка на хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: