Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте на всички, предварително се извинявам ако има такава тема, Търсих с търсачката, пробвах с различни фрази но не можах да намеря подобна тема.
Проблема ми е следния - преди два дни съседите проплакаха, че имат теч от тавана на банята. А аз съм на последен етаж и нямаше откъде другаде да дойде тази вода освен от нашата баня. След изкъртване на две плочки локализирах проблема и сега не мие ясно как да се справя с него. Теча е от муфа, прилагам снимка. Ще бъда много благодарен за съвет!. Вариант за подмяна на цялата инсталация е немислим(нито ще мога да намеря същите плочки за банята а съм и ограничен откъм финанси) Мисля си дали няма да се оправи с холендар или друг вариант с части от инсталация за парни примерно. Но съм толкова ограничен откъм място че... Моля за съвет.

Прикачен файл

1210201227.jpg
EDI - майстор
Може да се отстрани теча с РР тръби и без цяло разкъртване и без холендрова връзка/в стената няма работа/, но трябва да извикаш някой, който си разбира от занаята, предполагам, че няма сам да го правиш.
piron45 - майстор
Кофти е мястото, но не е невъзможно. Няма обаче да минеш без по голямо разкъртване около тръбата за да може да се вкара главата на поялника за ППР.Муфата ще трябва да се отреже от двете страни и да се направи наставка. Но няма как да стане без да се освободи тръбата.

Идва ми на акъл и някаква щуротия, но не знам дали е възможна - да се опиташ с пистолет за горещ въздух постепенно да нагрееш цялата муфа до положение на лека пластичност и тогава да я завъртиш на около четвърт оборот спрямо тръбите за да се размаже материала в наставката. Дори и да не стане не е фатално след като ще трябва да се отреже муфата. Пази тръбите обаче защото е малко мястото за рязане и работи при спряна вода :wink:
VLADO66 - майстор
С пистолет няма да стане.Хубавото е че е газобетон и може да се изчовърка за да влезе поялника и ножицата.
hidrazin - майстор
Водопроводчици, какво да ги правиш - все за поялници за ППР мислят. :-D
А на някой да му е хрумвало, че може да се залепи и с лепило? :-D
А това, че е газобетон хич не е хубаво. След този теч не е ясно колко кофи с вода е поел
и колко дълго ще я изпуска. Поне едно е сигурно - много! Ще му осигури гъби и мухъл за
доста време. Добре, че идват студове и по-трудно се въдят гадовете.
:partyman:
GROHE Bs - специалист
Пази боже от ваште алтернативни вариянти.Рязане на проблемния участък и възстановяване с поялник.Ако искаш да къртиш пак пробвай с лепило :prayer:
montoya - майстор
Мисля, че на 2 плочки участък и малко задълбочаване в газобетона с два поялника които да греят едновременно връзката може да стане пак с муфа, би трябвало да могат да се разминат двата края за да се поставят поялниците.
Възможно е и с холендрова връзка да стане също така, но аз лично им нямам вяра на такива съединения въпреки че доста метални холендри седят заровени по стените вече 30+ години.
limp3r - специалист
Надявам се да си го оправил вече, но както казаха по нагоре с холендър като този на снимката и три муфи и става 6 :)

Прикачен файл

large_89493_holendar_ppr.gif
large_89493_holendar_ppr.gif (35.47 KиБ) Видяна 6629 пъти
Каналски - специалист
Изображение Изображение
или подобна, задължително без вътрешен опорен ръб/стопер ...

Тема "Спукана ППР тръба в стената" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: