Здравейте колеги. От два дни се мъча да си направя маркуч с клапан в единия край, с който да си прехвърлям течности, без да смуча. Видях го у един приятел и много ми хареса. Значи...накрая на маркуча има клапанче и като го разлати интензивно нагоре - надолу клапанчето отваря - затваря и течноста потича. Предварително моля да не ми обясняват "остроумници" че мога да си налея течността, като ползвам фуния и тем подобни. Интересува ме как е устроено клапанчето. Направих го но нещо не ще да сработи. Явно пропущам някоя досадна подробност. Сложих стъклена съчма, която по гравитачен път улътнява шибър в долния край. Има достатъчно разтояние между съчмата и стените на цилиндъра (монтирах го в пластмасова тръба и нея прикачих към маркуча). Като дръпна с уста си тече без проблем, но като разклатя не ще да качва (в случая - вода) нагоре по маркуча. Чак се подразних.... нещо явно някакъв детайл пропущам.
Ако някой е отварял подобен клапан и знае как е устроен, моля да сподели.
Не съм сигурен, че темата е за тук, но .... Предварително благодаря на отзовалите се със съвет и предложения!
Ако някой е отварял подобен клапан и знае как е устроен, моля да сподели.
Не съм сигурен, че темата е за тук, но .... Предварително благодаря на отзовалите се със съвет и предложения!