Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stancho123 - специалист
Имам къща ,входа към мазето е външен ,стълбите са с големина 1,4 х 1,7метра и като вали сняг и като почне да се топи водата ми отива в мазето.
В мазето нямам плоча и това не ми е проблем ,но сега искам да си направя работилница там и трябва да отведа тази вода от стълбите някъде.
Един съсед ми каза да взема една тръба ф160 и да я разпродупча с бормашина и да я заровя под плочата в мазето вертикално и щяла да поема почвата водата и дори да нея успеело да я поеме веднага ,тръбата ще е с вместимост 20-30литра ,самата тръба да е 1метър висока и да я свържа към сифона на стълбите ,който сигурно за цяла зима ще поеме към 30литра вода и още толкова лятото.Помпя няма как да сложа.
Какво мислите за това?
hidrazin - майстор
При мен с мазето е същото - в края на стълбите долу пред мазето имам малка шахтичка с капак 40х40х40.
Ама никога не е работила - имам малка козирка пред входа от армирано стъкло и наклона на плочките е обратен
и дори да влезе малко вода не стига до нея. Просто само мокри 2-3 бетонни стъпала. Това с тръбата ще свърши работа
ама копане метър надолу ...
:partyman:
stancho123 - специалист
Метър метър ,пръста е рохкава :-D
3часа работа всичко сигурно ще излезе ,сигурно другата седмица ще го почна...
Благодаря за отговора :)
miroton - майстор
Направиси козирка за да не вземеш всички стълби на веднъж през зимата.
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
Метър метър ,пръста е рохкава :-D
3часа работа всичко сигурно ще излезе ,сигурно другата седмица ще го почна...
Благодаря за отговора :)
Насипи чакъл около тръбата.
PCL82 - майстор
По никой начин не допускай води да попиват в мазето! Това може да доведе до размекване на почвата в основите и локално пропадане и спукване на къщата! Под замазка тази вода няма как да се изпари а ще се просмуче и ще размекне пръстта.

Най-добре е ако въобще не допускаш водата в мазето с подходящ навес и наклони на пътеките. Ако канал все пак е необходим, е по-добре да го заустиш към канализацията на къщата.
hidrazin - майстор
stancho123 написа:
който сигурно за цяла зима ще поеме към 30литра вода и още толкова лятото..
Не виждам как 50-60 литра вода годишно ще ти събори къщата.
:partyman:

Тема "Канал от стълби на мазе?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: