Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Joriev_83 - помощник
Здравейте майстори,
какви поли-пропиленови търби да избера производство на М-пласт /България/ или Прещан / Сърбия/.

Предварително благодаря.
Spokoiniq - майстор
Instaplast Чехия, и не се занимавай с глупости!
Каналски - специалист
Joriev_83 написа:
...
Огледай и за други производители !
Не само тръбите са определящи (освен ако не слагаш само тръби) !
Извън Темата:
Почти си вярвам , че трудно може да се намерят тръби "Instaplast Чехия", които да са от Чехия ... Може да се заблуждавам :(
dmi - специалист
Каналски явно си доста добре информиран.
Купи си тогава Hydro plast по-известни като HP.
inp - напреднал
Spokoiniq написа:
Instaplast Чехия, и не се занимавай с глупости!
Може ли някакви аргументи за това с какво чешките превъзхождат тези на М-пласт /България/?
Spokoiniq - майстор
Колко метра тръби си положил през живота си и на колко години са ти първите разводки, та питаш?
Аз работя отняколко години с тръби и фитинги на EKOPLASTIK и съм много доволен, за сега не съм имал никакви проблеми.С патриотизма вземете Българското не искам да си правя експерименти,като се сложи тръбата и фитинга на заварачния апарат се осеща при самото разтапяне кои стават и кои не.
filmatoplo - майстор
Оригинални тръби Инстапласт вече няма , има бг тръби от Пловдив Флашконсулт . :wink: Може и да има ама на тръбите да пише 97-2000 година :-D Каквито и да сложиш няма да имаш проблеми ако ги направиш прецизно тоест не работи сам а с помощник . От 97 ма имам направени над 500 хотела и частни къщи по време на бума на строителство по морето . Екопластик е мн добра марка с нея започнах дори с оригинална машинка още работи въпреки че имам още 3 бр.Марките са много има и турски Фират пен -нямат мърдане .
inp - напреднал
Spokoiniq написа:
Колко метра тръби си положил през живота си и на колко години са ти първите разводки, та питаш?
Понеже питате - ще ви отговоря: първата ми разводка я направих преди 9 години - едно отклонение за пералня. Общата дължина излезе около 85 см. Тръбите бяха ПП с ал. вложка. Заварих ги без да ги подострям. Толкова съм разбирал. Втората разводка я направих миналата седмица - отклонение за чешма в избата. Тя беше по-дълга - има няма 2 метра. Тръбите са Мпласт. Просто само такива се продават тук.

Та по темата: човека искаше помощ за избора между два вида тръби. Вероятно само такива може да намери. Вие с нищо не му помагате като му препоръчвате трети вид, без дори да се аргументирате.

П.П. Аз ви отговорих на въпроса. Ще се радвам и вие да отговорите на моя.
filmatoplo - майстор
М пласт мисля са ми попадали такива тръби и фитинги по време на работа -понякога се случва някой тарикат да си купи материалите , че да псувам после .Псувам заради кривите тръби , без обозначения -добре че от опит ги познавам коя е за топла и студена по дебелината на стените , нямат нишка по дължина която оринтира при монтаж , комплект модул смеситела е с доста криви изводи (не визирам М пласт) .По принцип си личат още от пръв поглед фалшивите материали , но съм бил свидетел на всевъзможни монтирани -държът .Едно време на Инстапласт много дефекти даваха бронзовите резбови втулки на фитингите с вътрешна резба - много се пукаха дори при нормален монтаж на батерия .После им увеличиха дебелината на втулката и сега са ок .Гледай модулите да са прави изводите - като го погледнеш да са в една равнина .

Тема "Избор на търби от PR" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: