Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, имам следния проблем: Имам къща в квартал, в който има подпочвени води. Някога е правен дренаж, който по разкази би следвало да отвежда водите в септичната яма. Тя от своя страна има преливник, който отвежда в близката рекичка. В мазето има малка яма за следене нивото на подпочвените води. Напоследък взе доста да се пълни, а от тази сутрин вече преля и има вода в мазето. Наклона на терена е малък, но го има. Въпрост ми е в как бих могъл да реша проблема. Много се надявам да ми помогнете.
P.S. Може ли повишено ниво на водата в рекичката да не позволява на водите от преливника да изтичат и от там да не се оттичат водите от ямата ?
VLADO66 - майстор
Може стига да няма достатъчно денивелация между рекичката и къщата.В тази връзка да разкажа един случай:На мой съсед започва да му се пълни мазето.Копа,отводнява с тръби и накрая се оказа че има срит теч на водопровода на горната улица,а това е през две места :shock:
При нас проблемът с подпочвените води е отдавна. Особено сега, относително топло време, дъжд, влага. Ако проблемът не е в оттичането на преливника в реката, какво би могло да бъде?
VLADO66 - майстор
Може ли да се види преливника дали оттича или сте го скрили-там трябва да е ключа от палатката/проблема/,запушен преливник.
Аз всъщност не знам къде точно излиза преливника към рекичката. Трябва да го открия.
Вие имате ли представа гор долу на каква височина да търся изхода на този преливник ? Може ли да се предполага на какво разтояние трябва да бъде и т.н. ?
VLADO66 - майстор
Някъде по брега,знам ли :? дали е тръба 110мм диаметър или дренаж :?
Ако е дренаж как би изглеждало ?
VLADO66 - майстор
ivanme написа:
Ако е дренаж как би изглеждало ?
Като купчина камъни излизащи на бега на фона примерно на пръст,по необичайно от останалата картинка.Може да е обрасло така че трябва малко археологически прийоми :wink:
Малко не ми се вярва да е дренаж, защото трябва да мине под асфалтирана улица. Като че ли е по - вероятно да е тръба.

Тема "Проблем с подпочвении води" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: