• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
comunikator - специалист
Искам да попитам дали се продават резервни части за колена и тройници за тези белите парнаджийски алуминиеви тръби Ф18 - трябват ми или само вложките или само гумените пръстенчета.Постоянно протича от някъде,разглобявам обикновено се е разшлякал маркуча ,обаче вложката която влиза в маркуча няма вадене или ако я извадя се съсипват гумените уплътнения.
Някой ако може да ми каже как мога да го направя без да вадя вложките - пробвах да пиля малко тези златистите пръстенчета за да стягат повече обаче не става?
[-X
comunikator - специалист
Има ли някакъв заместител на тези тръби или по точно какви други тръби могат да се използват за парно?
dimitar.z - специалист
Вложките ги вадя лесно, но трябва на тръбата да е малко по дълга. Прерязвам я до дължината на вложката, после внимателно с макетно ножче по дължина около вложката изрязвам пластмасата на тръбата, докато освободи и вадя вложката.
професионал - специалист
:? Добре де, а защо името на темата е такова?!
comunikator - специалист
професионал написа:
:? Добре де, а защо името на темата е такова?!
Печатна грешка!!!
comunikator - специалист
Е все пак с какво могат да се заместят тези белите тръби,защото тези връзки не ми харесват - никой ли не знае????
VLADO66 - майстор
Къде ги ползваш тези тръби :? Ако ползваш качествени тръби и фитинги няма причина да протекат,освен ако не ги прегряваш.
comunikator - специалист
Не ги прегрявам просто не са качествени явно и аз не знам,парното е правено на три етапа купувани са чарколяци от най-различни места с едните няма проблем другите постоянно протичат!
Няма ли вероятност да се заменят с нещо по надеждно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз по принцип не ги ползвам - опитвам се още в началото да разясня на клиента за тези проблеми. Но като се наложи - купувам само качествени тръба и части, защото после излиза солено. Ваденето - вкарваш една отвертка в отвора на втулката и разклащаш в различни посоки за да охлаби тръбата, после се вади лесно. Но задължително след това трябва да отрежеш този разширен и смачкан участък. Понякога няма такава възможност (ако излиза тръбата от стената). А бе - общо взето е за еднократна употреба - разбутат ли се връзките, трудна работа
  • 1
  • 2

Тема "Алуминиева тръба Ф12" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: