Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nv952 - майстор
Здравейте,този път баща ми има проблем и искаше да си допитам до форума защото видя че от темите ми който са за селоми помагате за което ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!Та проблема е че на вилата ни имаме сонда 22 метра и тати каза че има вода от 7мия метър но преди това имахме редуктор който имам чуство че е от втората световна война и не работи толкова бързо(в смисъл че не вади достатъчно вода за определено време) но функционира И сега баща ми търси потопяема помпа с диаметър 80мм и воден стълб някъде около 20 метра но всички който намеря са около и над 500-600 лева а аз търся някоя до 100лв а когато бях 5 годишен ни направиха перка с която от вятъра вадихме вода,но нашето място е на ниско и нямаше достатъчно силен вятър Надявам се че ще измислим нещо!
paparosko - специалист
Ако водното огледало е на 7 метра от повърхността и възстановяването на водата от водочерпенето е достатъчно тогава не е необходима потопяема помпа, а може да се монтира външна обикновена центробежна помпа.
Дори и да пада нивото при водочерпенето да кажем около 1 метър, то може да се изкопае шахта с дълбочина примерно 1...1,5 м и на дъното да се монтира помпата, като шахтата се покрие с капак и така помпата дори се изолира най-добре от външните негативни метериологични условия.

Успех!

:prost:
Krass - майстор
Toва не е кладенец а сонда. В сондажите нивото пада много повече от метър. Затова сондажът е направен 22м. а не 10. В случая само потопяема.
nv952 - майстор
Krass написа:
Toва не е кладенец а сонда. В сондажите нивото пада много повече от метър. Затова сондажът е направен 22м. а не 10. В случая само потопяема.
да но някакви предложения с диаметър 80мм и цена до 100лв
LazarGanev - "Велик майстор"
Да използвам темата, виждам че е подходяща - ако може пък на мене да ми предложите 5-годишен Мерджо за 500лв :wink:
swissmad - специалист
Ами за около 100 лв. виж тук.http://www.tashev-galving.com/080+VLR+3 ... 0%BC%D0%B0 .
или нещо втора употреба .Другите които ще ти свършат работа са доста над 100 лв.Проблема на тази помпа е ,че дебита и е малък-щуцера който излиза от нея е като за маркуч 1/2.Но пък казват ,че не се чупели лесно защото били мембранен тип.Успех.
LazarGanev - "Велик майстор"
swissmad написа:
Ами за около 100 лв. виж тук.http://www.tashev-galving.com/080+VLR+3 ... 0%BC%D0%B0 .
или нещо втора употреба .Другите които ще ти свършат работа са доста над 100 лв.Проблема на тази помпа е ,че дебита и е малък-щуцера който излиза от нея е като за маркуч 1/2.Но пък казват ,че не се чупели лесно защото били мембранен тип.Успех.
Тези вибрационни помпи съсипват сондажа, а той струва много повече от една помпа!
swissmad - специалист
Е за 100 лв. само това има.
Krass - майстор
Момчето още не е ориентирано какво му трябва и колко струва. Ще му трябва един период за адаптация. И аз мислех, че майбаха рядко го карат щото не е свястна кола, пък то било за друго :wink:

Тема "Избор на потопяема помпа за вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: