• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ghs70na - напреднал
Помпата е Einhell BG DP 3730 - за мръсна вода . Нова е и работи нормално , но трудно тръгва ...Няколко минути / 3-5 / работи напразно и не се обезвъздушава .Трябва няколко пъти да я вкл . и изкл. за да поеме ...Мисля , че това не е нормално , защото на двора си имам друга шахта с помпа Гардена / същия калибър / , която си трагва всеки път безпроблемно . И двете помпи вадят дренажни води от 2 м . с маркуч 25 мм. И двете са с фиксиран в горно / постоянно включено / положение поплавък. Аз си ги пускам и спирам .
Някой има ли опит с Einhel - помпата ? Това нормално ли е ?
Stefan_62 - майстор
ghs70na написа:
Помпата е Einhell BG DP 3730 - за мръсна вода . Нова е и работи нормално , но трудно тръгва ...Няколко минути / 3-5 / работи напразно и не се обезвъздушава
Аз използвам същата само, че друг модел и нямам проблеми. Потапям я пускам и започва да си изпомпва водата веднага. Какво имаш впредвид не се обезвъздушава /аз поне никога не съм обезвъздушавал/, провери да не би отдолу да се е запушила от мръсотия. Проблем е да не се оставя да работи на сухо, че може да изгори.
ghs70na - напреднал
Да , тия помпи не се обезвъздушават - првят си го автоматично . Но тя работи , чува се , че върти , а не качва вода . Едва след три - четири вкл. / изкл. тръгва . Водата е чиста - няма мръсотии . И не е на сухо -цялата е под вода ...
Stefan_62 - майстор
А на каво разстояние изхвърляш водата и от каква дълбочина/и това е от значение/, а и като и гледам Т.Т. даните ми се вижда слабичка с тия 370 Вт. Моята е 750 Вт.
ghs70na - напреднал
Два метра дълбочина и 0 метри разстояние - веднага в каналната тръба ...Целия маркуч е три метра .
Да 370 Вата е , но Гардена-та е 220 Вата ...
Stefan_62 - майстор
Явно проблемът е в самата помпа, ако е в гаранция я върни или подмени с друга. Аз малко съм резервиран към продуктите на "EINHELL" въпреки, че имам някоя и друга техника от тях, но повече избягвам да купувам тази марка.
ghs70na - напреднал
Да , благодаря - ще помисля какво да правя ...
kabel96 - специалист
Има една сачма в една дупчица.Огледай корпуса и ще я видиш.Заяля е. :weedman:
ghs70na - напреднал
Говорих по тел. с човек от сервиза и той каза за заяла съчма . На въпроса ми мога ли аз да стигна до нея , каза , че трябва да се разглобява ...?
Stefan_62 - майстор
ghs70na написа:
Говорих по тел. с човек от сервиза и той каза за заяла съчма . На въпроса ми мога ли аз да стигна до нея , каза , че трябва да се разглобява ...?
Ами ако е гаранционна носи я да я оправят.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с потопяема помпа EINHELL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: