Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
krasimr8607 - напреднал
Проблема е следния помпата си работи,но ако работи в период 30-40 минути спира. Изключва защитата на нейното табло(едно черно копче-15A ).Като го пипам ми се вижда доста топло. Проблема е в него или така мисля. Ходих да търся такава защита,но не намерих. Мога ли да сложа едно АП 16А или трябва да е такъв модел? Евентуално от каде мога да си взема или поръчам предпазител?
LazarGanev - "Велик майстор"
За какво ти е и предпазител? Направи едно мостче 2.5м2 между входа и изхода на защитата, така няма да изключва никога. :wink:
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
За какво ти е и предпазител? Направи едно мостче 2.5м2 между входа и изхода на защитата, така няма да изключва никога. :wink:
То хубаво с мост ама ако нещо почне да се товари помпана много какво правя ?
ktamen - специалист
Сервизната поддръжка на Вило е на много добро ниво. Явно си търсил такова копче в кварталната железария, а не при техен представител. Подозирам обаче, че няма да ти хареса цената.
Какво представлява тази помпа? Какво трябва да предпазваш?
Темата ме подсеща, че и аз ползвам Вило и от една година работи без защита, все си казвам, че трябва да и сложа и все оставям за по нататък :-D
krasimr8607 - напреднал
ktamen написа:
Сервизната поддръжка на Вило е на много добро ниво. Явно си търсил такова копче в кварталната железария, а не при техен представител. Подозирам обаче, че няма да ти хареса цената.
Какво представлява тази помпа? Какво трябва да предпазваш?
Темата ме подсеща, че и аз ползвам Вило и от една година работи без защита, все си казвам, че трябва да и сложа и все оставям за по нататък :-D
Потапяща попма 1.5 kW. За да е сложен тоя предпазител там явно има защо. Каква ще му е цената? По добре да дам 20-тина лева, отколкото да се харча за нова помпа или скъри ремонти.
LazarGanev - "Велик майстор"
krasimr8607 написа:
LazarGanev написа:
Ами нали сега се товари помпата и затова изключва защитата, а на тебе това не ти харесва?
krasimr8607 - напреднал
LazarGanev написа:
krasimr8607 написа:
LazarGanev написа:
Ами нали сега се товари помпата и затова изключва защитата, а на тебе това не ти харесва?
При положение че работи на 2 бара не виждам от какво ще се товари.
ktamen - специалист
Не разбрах ква е помпата, ама приемам, че е с асинхронен двигател. Ако е така значи ти трябва моторна защита.
Има ли си контактор тая помпа или няма?
krasimr8607 - напреднал
ktamen написа:
Не разбрах ква е помпата, ама приемам, че е с асинхронен двигател. Ако е така значи ти трябва моторна защита.
Има ли си контактор тая помпа или няма?
WILO TWU 4-0418 EM e модела.
ktamen - специалист
Значи наистина е с асинхронен двигател. А контактор има ли? Как става пускането и?

Тема "Проблем с потапяща помпа Wilo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: