Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nanobanano - специалист
Имам обикновена чешма и искам да и сложа градински маркуч.За момента няма как да се смени кранчето понеже не работи главния кран и трябва по някакъв друг начин да го свържа.Как мога да монтирам щуцера.
al4o - специалист
Не знам каква чашмата иначе съм виждал едни които от едната страна е бърза връзка а от другата се нахлузва на чучура и се стяга с една скоба с перчата гаика Не знам ще свърши ли работа а и не знам как да дам линк :sad:П.П Явно ем са по бързи ем по си могат :lol:
nanobanano - специалист
Тва е страхотно,но ми се струва малко скъпичко-10 лв пък е пластмаса.Иначе точно такова ми трябва :)
Дали няма да мога да сменя крана при пусната вода,в тия жеги най-много да се намокря.Или да чакам да спре водата в района?
hidrazin - майстор
Не знам дали е скъпичко ама иначе трябва да сложиш един такъв кран:
Кран месингов - канела с накрайник за маркуч
После може да махнеш накрайника и на резбата да навиеш една бърза връзка. Нещо такова:
Изображение
Само ако ще купуваш кран гледай да е български месингов и резбата да е достатъчно дълга за да може да навиеш бързата връзка. Аз така се прекарах с един китайски - резбата е от една витка, накрайника за маркуча е от ламарина за бирени капачки а материала на крана е някаква лека алуминиева сплав отгоре никелирана. Добре че се спука отстрани още първия месец че да си купя читав и да не се мъча. :-D
Ей тези мисля че са точно от тези фалшивите. То затова и е намален:
Фалшив кран
:partyman:
nanobanano - специалист
Ще взема от най-евтините за бойлер или за казанче :) ето такъв http://www.tashev-galving.com/010+BRL+1 ... 0%BE%D0%B2
И ще му навия като това Изображение
В банята е по този начин,но трябва да го направя и в градината.
VLADO66 - майстор
nanobanano написа:
Ще взема от най-евтините за бойлер или за казанче :) ето такъв http://www.tashev-galving.com/010+BRL+1 ... 0%BE%D0%B2
И ще му навия като това Изображение
В банята е по този начин,но трябва да го направя и в градината.
Тези кранчета от линка не са предназначени за активна експлоатация и ще ти остане в ръцете.Купи си канелка с резба и гледай да не е китайска защото са направени от много тънък материал и зимата въпреки че спираш водата в градината пак се пукат.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
Тези кранчета от линка не са предназначени за активна експлоатация и ще ти остане в ръцете.Купи си канелка с резба и гледай да не е китайска защото са направени от много тънък материал и зимата въпреки че спираш водата в градината пак се пукат.
Напълно съм съгласен. Тези кранчета са само за аварийна работа - когато трябва да се подмени връзка или някакъв ремонт. Няма да устискат дълго на постоянна работа.
А онези китайските се пукат защото като ги оставиш отворени в съчмата остава вода която пука стената на кранчето. Пък самия кран както писах по-горе е направен от някаква евтина алуминиева сплав приличаща на ЦАМ.
Ама човека щом търси евтинията може направо да си сложи едно пластмасово кранче за капково. Струва само левче. :-D
Изображение
:partyman:

Тема "Монтаж на бърза връзка към обикновено кранче." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: