Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, имам проблем с моноблок Видима. При пускане водата в казанчето не изтича на силна струя, поради което не може да изчисти добре чинията. Казаха ми да направя реглаж на пускателния бутон, защото повечето модели имали такава опция. Знае ли някой как се прави това, че ми омръзна да пускам водата по два пъти или да поливам с легена. :x
Благодаря!
VLADO66 - майстор
Пускателния бутон няма реглаж.Въпроса е дали механизма е с пускане на 1/2 и цялото количество/бутона е разделен на две половинки/. Вариант за регулировка има на нивото на водата в казанчето.Тя се осъществява като се вдигне капака на казанчето и при поплавъка има една набраздена пластмасова пръчка-когато се завърти,поплавъка отива нагоре или надолу и по този начин съответно се увеличава или намалява количеството на водата в казанчето.
Да, бутона е разделен на две половинки 1/2 и цяло. А нивото на казанчето регулирах до максимално напълване. Дадох 300лв за тоя моноблок, така ме е яд. Ама то и нов да купя, не знам дали няма да попадна на същия. Искам да е тип "торнадо" а не "лейка". :toimonster:
PCL82 - майстор
От 2001г. съм с два моноблока на Видима с 1/2 бутон. Бяха модел с 7кг повече материал и ми ги препоръчаха като по-стабилни. Това е така, материалът е дебел, няма пукнатини до сега. Имат едно каналче уж за завихряне, точно над дупката, но то не помага, налага се да пускам по два пъти цялото количество, но понякога върши работа един номер. Не натискам бутона изведнъж, а първо малко и после до край. Ако се натисне наведнъж водата само завихря продукцията в кръг без да я прекара под ръба на сифонната част. А така първо се дава лек начален тласък надолу, а после нека водата си се вихри.

Други недостатъци са стоманените шпилки на дъската, които изгниха след 8г. в банята и бяха побългарени с пластмасови болтове от друга дъска. Поплавъците 2бр. в казанчето се пълнят с вода и в един момент не спират водата на зададеното ниво и казанчето прелива през камбаната. Оправията беше да натъпча кухините им с парчета стереопор.

Тема "Моноблок Видима" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: