• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Свързване на пералня и съдомиялна към топлата вода за и против ще е интересно ако някой сподели опита си дали го е правил какъв е ефекта имали положителни страни а може и майсторите да кажат това добре ли е или не за уредите,гледам че на моите маркучи за вода пише че са до 22 градуса трябва ли и те да се сменят при една такава промяна.
Благодаря предварително за отговорите
torbalan - Дървен философ
ако пералнята ти има отделен вход за топла вода - да, по-добре е (стига да не си с ел. бойлер, като мен)
ако е само с вход за студена вода - не виждам как ще переш дрегите, дето се перат при 30 градуса да кажем...
me_against - специалист
По-принцип пералните и съдомиалните имат нагреватели. Не им трябва вход за топла вода. :-D
kukuchev63 - специалист
ttodorov77 написа:
Свързване на пералня и съдомиялна към топлата вода за и против ще е интересно ако някой сподели опита си дали го е правил какъв е ефекта имали положителни страни а може и майсторите да кажат това добре ли е или не за уредите,гледам че на моите маркучи за вода пише че са до 22 градуса трябва ли и те да се сменят при една такава промяна.
Благодаря предварително за отговорите
честно казано не съм чувал да се продават машини за свързване към топла вода .грешиш нещо :toimonster:
STO-YAN - специалист
Здравейте.
Има с два извода. Може да се ползва и с един извод. Трябва да се подава вода с температура-40 гр.
Ако е необходима по-висока температура, пералнята ще си я дозагрее. Икономия на ток, време.
Аз съм ЗА. Успех.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва да се сложи трипътен смесителен вентил, за да може да се гарантира температурата на водата. Особено ако топлата вода се грее от слънчев панел, едно такова включване пести доста средства
LazarGanev написа:
Трябва да се сложи трипътен смесителен вентил, за да може да се гарантира температурата на водата. Особено ако топлата вода се грее от слънчев панел, едно такова включване пести доста средства
Какво представлява този вентил и евентуано от къде може да се купи
STO-YAN - специалист
LazarGanev написа:
Да, забравих да го опомена, но той е най-важен за да може да се регулира температурата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Във всеки магазин за отопление би трябвало да има. на Хъниуел струва около 120-130лв:
Изображение
LazarGanev написа:
Във всеки магазин за отопление би трябвало да има. на Хъниуел струва около 120-130лв:
Изображение
Няма ли нещо по евтино
  • 1
  • 2

Тема "свързване на пералня и съдомиялнакъм топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: