Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Радостина - напреднал
Здравейте, имам проблем с теч от съседи с неустановен произход.
При нас избива на външната стена зад входната врата, коята е обща със стената на банята.
Ясно се вижда как водатат тече от горе и точно от къде минава в нашият коридор. В резултата на това стената на местата през които минава водата е мухлясъла. Не се вижда с просто око проблем в съседите над нас и тези нас тях. Как да открием от къде идва проблема ,без да се налага да разбиваме баня по баня наред по етажите над нас?

П.П. Мокрото няма връзка с времето навън. Има теч и без да вали дъжд или сняг.

Благодаря!
ribnikolaevi - майстор
Преди да разбивате - пуснете мивките, ваните, душовете да текат. Днес в Петрови (тези над Вас). Поне 15-20 минути да текат. И гледайте какво става. Ако нищо, утре в Иванови (тези над Петрови). Ако пак нищо, пиши отново тук.
Радостина - напреднал
Благодаря ви!
Сега стената е мокра и който и да пуска вода , тя все си е мокра и няма кака да разбера по-мокра ли става или не.
Не тече на вадичка, но защото е тапет се вижда ясно къде е мокрото петно.

За инфрачервените камери - някой пробвал ли ги е и може ли да препоръча читава фирма за София.
5kof - специалист
Дано не са Ви съседите като изродите, които живеят над нас. Доказахме имн, че течът е от тяхната баня. Ефект нулев. Четвърта година не си помръдват пръста да направят нещо. Или поне да се поинтересуват има ли някаква промяна.
Gnus - специалист
Малко офтопик. Магазинерът на партера на нашия блок имал теч по вертикалния щранг. Ето каква мярка взел: разкъртил плочата около тръбата, така, че водата да изтича надолу. Не казал на никого няколко дни, докато съседите установиха, че са им наводнени мазетата.
Радостина - напреднал
За сега 2-та етажа над нас обещават ако е при тях проблема да го отстранят.
И нашата сага се точи с години..но мисля ,че положението се влошава, така ,че трябва да намерим решение сега.
А иначе лятото като е жега - влагата не се вижда и стената си е суха. Т.е. видимо не тече чак толкова силно, но този мухъл в къщи не мога да го търпя .

И сега аз като потърпевша, трябва да търся от къде идва теча.....те ще се включат като се разбере от къде е.
kozl - майстор
Мъка. И аз имам от години петна на тавана в банята. По едно време пропищя комшията под мен, че го наводнявам. Разбих плочките и кво :shock: да вида водата тече по щранга отгоре. като наситила при мен пробила към долния съсед. Дойде той видя, увери се, че не у мен причината ама горните им не дреме.
Апартамента застрахован, дойдоха от Булстрад, писаха щета и платиха 55 лв. за пребоядисване :shock: . И до ден днешен си стоят петната, забравил съм за боята.
Обаче ние ората сме по-гадни от течовете. У майка ми тече , тече отгоре и така се навлажни мазилката, че сгореха кабелите и банята остана на тъмно и минахме на свещокъпане, а отгоре тече ли тече. Минах по съседите и всички викат сухо е. Ма аз като Тома неверни влизам да провера. Над нас вода се стъча отвънка по тръбите, но в апартамента не остава, надолу продължава. По-горе ме посрещат - не течало. Влизам аз да проверя и шльопам в локви от вода. Е викам как да не тече като ще ви отнесе. А госпожата ми разправя как нейния съпруг по малка нужда кенефа не е уцелил. А до щранга гледам как парцал е омотан да отпраща теча към съседа долу. И що тъй :? - щото за ремонта требе да се кърти.
Е ма що да кърта аз като мокрото е у съседа :-D
Радостина - напреднал
При нас лошото е ,че не се знае наистина то къде идва теча.
Това ни е проблема в момента и за това ми трябва помощ.
На въпросната стена не минават тръби.
kozl - майстор
Течовете от канала са непостоянни и често труднооткриваеми, защото не всеки път текат, само когато се ползва вода и може би в зависимост от това колко вода е постъпила в канала, тръбите се запълват и протича от снадките, които вероятно още при монтажа не са били уплътнени добре.
А тръбите все някъде минават.
Радостина написа:
При нас избива на външната стена зад входната врата, коята е обща със стената на банята.
Вероятно банята съдържа източника на теча. Но къде е кухнята - да не би да има водопровод от банята до кухнята? Колко водомера имате? Кухнята и банята допрени ли са с една стена или са в противоположни страни на жилището. еми трудно се виждат течове когато тръбите са зазидани, замазани, закрити.

Тема "Теч от съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: