Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте.,
Бих искал да си закупя сондажна помпа . Бих желал да ми препоръчате такава, както и необходимии според вас допълнителни компоненти, възвратни клапани, филтри и т.н.

Ето параметрите на сондажа :
Дълбочина : 40м.
Горно ниво на водата 32м.
Диаметър на сондажната тръба : 160мм

Сондажът ще използвам само за капково поливане на дворно място на този етап.+ може би да си остава кранче дам може да се ползва за миене на кола или каквото е там, за маркучле да си напълниш басейн надуваем, ако щете. При изчисление на капковата система за напояване ( Поправете ме ако греша според вас, изчислено е с дюзи за 2л. на час на около 800 кв.м), ако се напоява едновременно цялото дворно място излиза около 4 кубика на час, но бихте ли ми предложили и вариант за 2 кубика, ако случайно се раздели на две секции и се редуват и по слабия вариант удачен ли е. Ако се избере по-големия вариант и не се уползотворява добиваната вода постоянно, това ще вреди ли на помпата или само просто налягането в системата ще е високо, като това ще се отрази ли на капковото.
Нека помпата да има ако е възможно по-дълъг кабел за да не се налага да се удължава (примерно за необходимия сондаж от 40м. – кабелът да е 60м.). Помпата да е монофазно изпълнение.

Очаквам идеи съвет от Ваша страна, за различни варианти и препоръки. Необходими допълнителни аксесоари ( клапи, филтри, управления и т.н и обосновка, ако е възможно и др.)

Благодаря Ви сърдечно за отделеното време,
Търсим все пак бюджетен вариант, тъй като реализацията е за лично ползване, но все пак да бъде намерено дбро съотношение цена-качество !

Благодаря Ви сърдечно за отделеното време .
Толкова ли е сложен моя въпрос ?
kozl - майстор
Примерно от Ташев и Галвинг помпа CITY 4SPM5 12A, 1,1кW, монофазна при напор 50м количеството е 70 л/мин или 4,2м3/час. Кабела едва ли е по-дълъг от 2 метра. Ще го снадиш. Но в сайта я няма и май им липсват налични, ще трябва с поръчка.
И табло за управление по водно ниво.

Тема "Избор на сондажна помпа и обурудване към нея ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: