• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
дойде ред на закупуване на термостатичен смесител за баня. Тъй като известните марки, които предполагат и добро качество ми идват малко скъпи, бих искал мнение за по-евтини варианти от хора, които ползват такива смесители. Например гледах смесител на Видима /като очаквам и други предложения/, но не зная как се справя - в смисъл, че живея в 8 етажен блок с 24 апартамента и при промяна на дебита/температурата на водата дали ще реагира своевременно. Ще се ползва предимно на ТЕЦ.
В нас сме с такъв на Видима и за 2 години нямам забележки. Нямам представа какво му е бързодействието, защото блока е малък и едва населен, но досега не ми се е случвало да усетя, че някой пуска вода.
MamaMy - майстор
Я поразгледайте малко из форума преди да питате. Може пък да ви допадне идеята за термостатичен вентил. Той регулира температурата централно и има доста повече плюсове освен много по-ниската цена.
viewtopic.php?f=19&t=20226&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0
MamaMy написа:
Я поразгледайте малко из форума преди да питате. Може пък да ви допадне идеята за термостатичен вентил. Той регулира температурата централно и има доста повече плюсове освен много по-ниската цена.
viewtopic.php?f=19&t=20226&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0
Да, това го видях, но ако искаш гореща вода в кухнята - от къде?. Пък и инсталацията вече е готова. Както казах ще се ползва предимно на ТЕЦ.
Благодаря на dumfree и на MamaMy. Очаквам още мнения и предложения. До дни трябва да се ориентирам към нещо. Сега съм се загледал в това Grohe, но дали си струва двойната цена...
ZMeyGorianin - майстор
435 лв.
-че и на промоция :irre2:

На работата ми след като втория монтиран подобен смесител първо ме ощави и после за компенсация поля с ледена вода, лично го изхвърлих и замених със стандартна смесителна батерия с два крана!! Всички колеги ми бяха много благодарни!
lov - майстор
Понеже при мен системата е доста сложна и имах неприятности с газовия котел се наложи поне в банята на душа да съм с термовентил. И добре че съм с обратно захранване на топлата и студената вода сложих най обикновенна термобатерия за мивка но обърната на обратно и вързана към душа. Иначе без обръщане може да се върже само слушалка ама жената каза......... :x :lol:
Взех я от Баумакс за 100-лева. Най евтиното което намерих. За сега доволен като пусне някой водата в кухнята не ти се налага да изскачаш из под душа.
corropt - напреднал
Здравейте,

След гледане на скъпите модели и гледане на протмонето ми се спрях на видима, модел v style: http://www.geraka.com/158-termostatni-s ... 6656496db2 (сайта е само за пример)

Ползвам го в къща на болер. Немога да го сравня с други термосмесители, защото други марки не съм ползвал. Правил съм си експеримент при къпане да пусна водата на тоалетната, усеща се промяна на температурата в рамките на част от секундата. Нито ми става много гореща водата нито при подобни опити с чешмата ми става студена. Мнението ми е положително.
Тани - модератор
Ползвал съм два модела на Grohe. Единия бе на място, на което 3000 човека ползваха вода в произволно време, а на другото място бяха около 5000. Е, при такива обстоятелства щом нямаше НИКАКВИ проблеми с температурата, въпреки, че дебита понягога се променяше по време на къпане, предполагам, че в къща или дори блок, няма как да има проблеми с тази марка.

Змей Горянин, от тази марка ли не си доволен или от подобни на външен вид смесители?
ZMeyGorianin - майстор
Не си спомням марките /не съм ги гледал/- смесителите бяха на два различни производитела /бяха различни по външен вид/. И двата даваха еднакви дефекти.
corropt написа:
Здравейте,

След гледане на скъпите модели и гледане на протмонето ми се спрях на видима...
Днес бях в магазина на Видима в Севлиево. Питах каква е разликата между моделите от 150,- и почти 1000,- и отговора бе: "само в дизайна". "Вътре" всичко е еднакво, като има и разликата в корпуса - кух и плътен. Съответно кухия отдава топлина, а плътния - не. При избор на термо смесител от Видима/Идеал стандарт трябва да се ръководиш предимно от външния вид /и корпуса-дали загрява или не/. Относно бързодействието ми отговориха, че в рязка промяна на температурата или дебита на топла/студена вода, за около 1-2 секунди смесителя ще реагира и почти няма да се усети промяната на температурата под душа /в по-големи сгради, като моята, струята/дебита ще се усети че намалява, но почти няма да се усети разлика в температурата на водата - поне така ги разбрах/. Това е което разбрах за сега от севлиевските производители. Нямам познати в сервиза, за да ми кажат дали има за ремонт или подмяна или колко често дефектират.
По мое мнение, един термо смесител ще има по-добър ефект относно топли/студени вълни под душа, отколкото един обикновен. Но като марка и модел още ми е малко "мътно".
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за термостатичен душ смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: