• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
masurev - напреднал
Здравейте,
Драмата е следната:

Направил съм си малка напоителна система. В едно „гърне” под земята влиза една тръба черна (полиетиленова мисля), следват разни кранове и излиза една тръба черна (също полиетиленова). Крановете са свързани към тръбите с някакви ненадеждни сглобки, като уж единствен вариант за връзка към този тип тръби. Едната сглобка ми "изтърва" под земята :-x .

Питането ми е:

Има ли възможност за читаво/надеждно преминаване от полиетиленова тръба (черната) към полипропиленова тръба? Към полипропиленовата тръба ще свържа много по-здраво и надеждно крановете и се надявам, че ще приключа.
ESPACE - майстор
Един шемет от фирма подизпълнител на ВиК в Бургаско миналата година ми разказва как свързвали полиетиленова с полипропиленова тръба с лепачка за полипропилен и съответната муфа.
Иначе има и много по професионални варианти, но в твоя случай нищо не пречи да пробваш горното.
pipilica - майстор
Правил съм упражнението с лепенето и държи 3 атм. но ако искаш може и качествени фитинги да си туриш.
masurev - напреднал
Благодарско за бързите отговори! :partyman:

Дайте, моля, примери (некви линкове) за качествени фитинги. Не искам да пробвам "разни неща", защото не ми се копа тревата през месец :evil: . Търся сигурен вариант.
ESPACE - майстор
Kакъв диаметър е тръбата?
masurev - напреднал
ESPACE написа:
Kакъв диаметър е тръбата?
Ами едната е около 1/2 (май се води 25мм), а другата е като за 3/4 (не си спомням диаметъра точно).
hidrazin - майстор
Най-обикновен фитинг за полиетиленови тръби. Полипропиленовата тръба си влиза точно вътре и уплътнява. И аз по този начин съм си изкарал от напоителната система чешма. Това са така наречените от теб ненадеждни връзки. Ненадеждни са ако са някое менте и ако този дето ги слага двете му ръце са наврени в ... :-D

Изображение
:partyman:
masurev - напреднал
hidrazin написа:
Най-обикновен фитинг за полиетиленови тръби. Полипропиленовата тръба си влиза точно вътре и уплътнява. И аз по този начин съм си изкарал от напоителната система чешма. Това са така наречените от теб ненадеждни връзки. Ненадеждни са ако са някое менте и ако този дето ги слага двете му ръце са наврени в ... :-D
А бе аз съм я слагал тая калпавата връзка :? ... ама дали е менте връзката или са ръцете .... :-D (надявам се да е менте връзката :partyman: ).
pipilica - майстор
Връзката не е менте но не държи здраво в полипролилен щото не може да се вкопае в тръбата. Ще вземеш такава с резба и на ППР-то ще туриш с резба и така.
masurev - напреднал
pipilica написа:
...Ще вземеш такава с резба и на ППР-то ще туриш с резба и така.
Мдааааа, това е идейно и просто (чак ме е яд, че не съм се сетил :-D ) :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "преминаване от полиетиленова тръба към полипропиленова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: