Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
spear - помощник
Здравейте майстори,

Нуждая се от съвет.
Изчетох всичко за възвратните клапи в канализацията в този форум. И аз вчера монтирах такава, че за втори път ми се наводнява мазето при проливен дъжд, препълва се уличната шахта към която са вързани 4-етажен блок и 2 къщи, при мен явно е най-ниско и само аз се наводнявам с л***а и гадости :sad:
Обаче си мисля, че това не е окончателно решение. Защото когато се затвори тази клапа пак ще се наводня с моите си л***а и т.н..
Мисля мисля и единствено си мисля, че е нужен постоянен контрол на тази улична шахта, защото се затлачва веднъж на една, две години. При повишение на нивото и да звъня на ВИК да идват да я отпушват а не да ги викам както досега чак след като съм се наводнил.
Възможно ли е да монтирам някакъв датчик, който да ме алармира при покачване на нивото?
Имам възможност да изхвърлям мръсна вода и в паралелна канализация(от другата страна на къщата). Възможно ли е, и как да се направи, да монтирам някаква потопяема помпа която да се включва автоматично при наличие на вода и да я отвежда в тази другата канализация?
hidrazin - майстор
Има една камара помпи за тази работа с монтиран на тях поплавък:
дренажна помпа за мръсна вода
Не е проблем да се направи и датчик на подобен принцип - пластмасова тръба с нанизан на нея поплавък в който има магнит а в тръбата - рид ампула. Като променяш положението на ампулата в тръбата ще променяш и нивото за сигнализация ( или може да управляваш помпа ).
:partyman:
spear - помощник
Изглежда много лесно с тази дренажна помпа. Гледам има такива по 100лв.
Много ти благодаря за съвета!
hidrazin - майстор
Абе не се хвърляй чак на такива за по 100 кинта. :)
:partyman:
spear - помощник
Ще ми препоръчаш ли някоя по-евтина, че хич не им разбирам?
Тази шахта се наводнява веднъж на 2 години може и повече и реално помпата ще бездейства. Когато се наводни от мазето изхвърлям около 50 кофи по 20л вода и това е.
Duke_BG - специалист
spear написа:
Ще ми препоръчаш ли някоя по-евтина, че хич не им разбирам?
Тази шахта се наводнява веднъж на 2 години може и повече и реално помпата ще бездейства. Когато се наводни от мазето изхвърлям около 50 кофи по 20л вода и това е.
помпата трябва постоянно да е във вода иначе ще и спекат втулките
spear - помощник
Хм, това ще е проблем, защото положението при мен е следното:

Изображение

тоест водата е съвсем малка отечка по дъното на тръбата, само 3-ма човека живеем в тази къща.
Има ли модели с по-качествени втулки?
Duke_BG - специалист
казвам го от опит с помпи ОК от баумакс - сигурно има и по-качествени

Тема "Улична шахта - датчик за препълване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: