• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
niavik - напреднал
Спука ми се тръба до един тройник. Трябва ми съвет. Само с тази махната плочка ми се струва, че няма да стане. Според вас коя друга трябва да се махне? От дясно е ъгъл, следващата плочка е бяла, такава нямам и ми се ще да не махам нея. От ляво има батерия.

Прикачен файл

IMAG0249.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Мястото си е перфектно, няма нужда да сваляш друга плочка. Иска се майсторлък, два поялника и още един помощник
niavik - напреднал
Помощник ще се намери, но втори поялник няма.
marian1 - майстор
Мисля че ще стане и с един - долу,дясно, и горе с малко усукване, но трябва максимално да се разчисти от материал около тръбата.
brum - майстор
Я да питам - как би се процедирало ако има 2ри поялник? Че не мога да го измисля нещо :) .
Чаро - Акълия
Ако нямаш втори поялник става и с един и още малко майсторлък. Ако няма и помощник, вече трябва мноооого майсторлък :-D
Разкомплектоваш главите за ф20 и ги сглобяваш с тези за ф25 примерно, но по диагонал. Поялника ми не е при мен за да снимам.
След като резнеш тръбите, едната връзка си я правиш както си му е реда. Трудната връзка я правиш, като разместиш тръбите с подходящото разстояние една от друга, така че да влезе поялника/лепачката.
После ги спояваш, като ги издърпаш напред и двете за да се разминат и да могат да се на'лузят :wink:
После черпиш!

Всъщност, надявам се да ме разбереш!

А как се спука тази тръба? :shock:
GROHE Bs - специалист
Определено ще гърмят още плочки.
jekasus - майстор
Чаро написа:
А как се спука тази тръба? :shock:
Или калпава работа, или онзи спор - с изолация тръбите в мазилката или не, или калпав полипропилен :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Чаро е описал сценки от висш пилотаж, които са интересни и възможни, ама е голям риск да се изпълняват от хора с малко опит или без опит. Аз съм забранил подобни изпълнения, ако има друга възможност. А другата възможност е без никакъв риск, само дето трябват 2 поялника - е няма как да не се намери втори! Потърси под наем, от приятел - варианти има много. Разместват се тръбите една спрямо друга, с единия поялник се нагрява тръбата, а с другия фитинга - риска е нулев.
montoya - майстор
Аз и с един поялник съм го правил няколко пъти на кофти места и до сега не е имало проблем. Нагрявам фитинга за условно казано двойно време примерно 12-15 сек ако е ф20 и му трябват 6-7 нормално, вадя лепачката и нагрявам тръбата за нормалното време 5-7сек. и залепям
  • 1
  • 2

Тема "Коя плочка да махна? Спукана тръба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: