Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kalin.kraev - специалист
Случаят е следния,творението на един малоумен архитеткт и един още по-малоумен строител,та въпросните тъпунгери както и на повечето целта е да засмучат парици пък после потоп след тях :axe: е че отделна само тоалетна е изпълнена без подов сифон и при евентуална авария в тоалетното казанче или спукване на мека връзка и става приказка а да не говорим откъм хигиенизиране и почистване е мисия невъзможна :x . Какви опции имам при условие че има вертикална канализация в ъгъла в която е включена тоалетната,обмислях варианта прорязване и вкопаване на сифон и тръба в замазката и част от плочата но заустването към верртикалния щранг на канализацията незнам как ще стане. :? Ще съм благодарен на всякакви идеи.
vladilen - специалист
при мен така беше по проект терасата :)
Andri01 - майстор
Щом нямаш стандартен вход за 50мм. ПВЦ тръба към щранга ще стане по втория начин. Отвор 51-52мм. във вертикалния щранг,вкарване преходник под ъгъл и залепване. После-разбиване на пода ,вкопаване на тръба и сифон и свързване към преходната връзка в щранга.Правих нещо подобно при сестра ми-голяма играчка,но стана :)
kalin.kraev - специалист
Да и аз стигнах до заключението,че май само това е варианта който споменава колегата Andri01 но някак си се надявах да има някаква джиджавка измислена за тази цел че малко ме притеснява там където ще го лепя след време да не даде фира и да прокапе.
jekasus - майстор
Andri01 написа:
Щом нямаш стандартен вход за 50мм. ПВЦ тръба към щранга ще стане по втория начин. Отвор 51-52мм. във вертикалния щранг,вкарване преходник под ъгъл и залепване. После-разбиване на пода ,вкопаване на тръба и сифон и свързване към преходната връзка в щранга.Правих нещо подобно при сестра ми-голяма играчка,но стана :)
Има и по-лесно и сигурно. http://markita.net/pvts-skoba-f11050-prehodna.html
Още по-лесно и сигурно да се преправи вертикалния щранг, цялата работа заема около един час.
kalin.kraev - специалист
Колега jekasus точно нещо такова имах впредвид като тази скоба,но незнам тази скоба само се лепи ли към ф110 и каква е надеждността на тази вид свръзка :?
EDI - майстор
Става, това е 110 към 50.Вземаш лепило ТАНГИТ и следващите 200, че и повече години забравяш за свръзката.

Тема "Моля за съвет и идеи за подов сифон!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: