Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
abracadabraabrac - специалист
Здравейте, имам стара с 160мм разстояние от центровете на входящите тръби, от тип-обикновена чешма за мивка. Обаче при сменяване на вентила на кранчето, от претягане спуках резбата на корпуса.... Сега съм залепил с двукомпонентното лепило(онова като пластелина) и държи... Но ще е временно. И понеже s-образните фитинги в стената са стари и не могот да се превъртят за да се нагласи на новия(защо го направиха?) размер от 150мм., та си мисля че трябва да си взема стара(но работеща) такава чешма. Или поне корпуса. За да не се налага да викам майстор да ми смени сигурно s-овете и там да си сложи калчища и да ми гарантира че няма да имам теч в стената. Защото ако аз ги поразвия за да наглася за нов размер все пак, се опасявам да не почне да тече после... Вие, минали ли сте по този път от стари към нови, или ако имате опит с нагласяването на тези S-образни фитинги, -пишете. Също как ви се вижда идеята ми да търся стара с р-р 160мм. За да не ги въртя?
EDI - майстор
Вземи си нов кран и си смени ексцентриците, не се занимавай със стари работи.При крана трябва да има нови в комплекта.Не ги нагласяй, че мръднат ли се от позицията, най-малко ще сълзи.
abracadabraabrac - специалист
Да, от това(теч) се опасявам. Ще сложа нови.
chapara - майстор
Старите ексцентрици се нагряват и се развиват :wink:

Тема "Смесителна батерия за мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: