• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Linux-Code - специалист
Значи бойлера е ARISTON купен 2011 г. Септември, до сега работеше нормално, но изведнъж от 5 дни насам, прекалено бързо свършва топлата вода което не е нормално. Като загрее и покаже че е +60 С пускам вода и си слагам ръката да видя дали ще мога да я задържа, и виждам че е гореща и пари, което значи си загрява нормално, но много бързо свършва. Даже снощи го включих в 23:00 h и го изключих в 07:00 h като легнах да спя. Като се събудих на обяд, около 13:30 h влизам да взема душ, и дори нямаше +40 С беше най много +30 С което не е нормално. Гледам меките връзки - сухи са, и не тече от тях. Според един комшия, било възможно да е от крана който свързва бойлера с централната инсталация, понеже нашия блок беше към Топлофикация, но с организация на комшиите от целия блок и подписи, решихме да се отпишем от Топлофикация и сложихме бойлери. Проверих крана, уж е затворен добре, но според комшията ми, било възможно да е изтървал, понеже е стар и от там водата да изтича. Обадих се на гаранционния сервиз - били заети и щели да дойдат чак другата седмица. А сега за да се къпя нормално, не изключвам бойлера, държа го 24 h включен, иначе не става. Нека някой който е запознат, да помогне, благодарности предварително.
jekasus - майстор
hidrazin написа:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... B0#p412631
:partyman:
Тогава ще свърша бързо топлата вода, но датчика ще показва пак около 60 градуса.
И аз имам Аристон и май беше с метална тръба за топла вода :?
Linux-Code написа:
Според един комшия, било възможно да е от крана който свързва бойлера с централната инсталация, понеже нашия блок беше към Топлофикация,.
Напълно възможно - махаш крана и слагаш тапи или капи
Linux-Code - специалист
Изчетох темата, и изглежда че проблема е в тръбата за топлата вода, ако е от полипропилен и се разпада от хлорираната вода. Колеги са писали че са сменяли тръбата с хромникелова, но може и PVC. Ще чакам техниците другата седмица да дойдат, понеже е още в гаранция, и след това ще пиша в темата как са се развили нещата. Уж са италианска марка, а пише made in Russia...... :shock: :? Модела на моя Ariston е този - http://www.technomarket.bg/products/091 ... -slim-80-v
Чаро - Акълия
Linux-Code написа:
Изчетох темата, и изглежда че проблема е в тръбата за топлата вода, ако е от полипропилен и се разпада от хлорираната вода. Колеги са писали че са сменяли тръбата с хромникелова, но може и PVC. Ще чакам техниците другата седмица да дойдат, понеже е още в гаранция, и след това ще пиша в темата как са се развили нещата. Уж са италианска марка, а пише made in Russia...... :shock: :? Модела на моя Ariston е този - http://www.technomarket.bg/products/091 ... -slim-80-v
Русия пише, щото завода е близо до границата с Русия! Издействали са си Италианците. :-D
Ако с покупката на бойлер Аристон си мислите, че таковате дявола във въздуха за 30-50лв отгоре...искрено се забавлявам, кой кого такова във въздуха! :lol:
jekasus - майстор
Linux-Code написа:
Уж са италианска марка, а пише made in Russia...... :shock: :?
http://ariston.iqbuy.ru/vodonagrevateli ... od-ariston
Чаро написа:
Ако с покупката на бойлер Аристон си мислите, че таковате дявола във въздуха за 30-50лв отгоре...искрено се забавлявам, кой кого такова във въздуха! :lol:
То моя е на аванта :-D , ремонта излезе около 30-на лева и съм доволен от него :-D
vvg - специалист
[quote="Linux-Code"],... ако е от полипропилен и се разпада от хлорираната вода....

Инсталацията ми в кьщи е сменена през 2001 с полипропиленови трьби-топла и студена. НИКьДЕ до днес нямам теч или прокапване, или даже овлажняване...Как водата, пьлнеща бойлера ти скапва трьбите направо недоумявам :?
Представи си какво става в червата ти, ако това е така :проба: :проба: :проба:
Linux-Code - специалист
vvg написа:
Linux-Code написа:
,... ако е от полипропилен и се разпада от хлорираната вода....

Инсталацията ми в кьщи е сменена през 2001 с полипропиленови трьби-топла и студена. НИКьДЕ до днес нямам теч или прокапване, или даже овлажняване...Как водата, пьлнеща бойлера ти скапва трьбите направо недоумявам :?
Представи си какво става в червата ти, ако това е така :проба: :проба: :проба:
Ако си изчел темата, която са ми пратили с линка по горе - така се подразбира.
Linux-Code - специалист
Повдигам отново темата, значи тия от сервиза най после благоволиха да дойдат и да видят бойлера, понеже е гаранционен и не мога да викам техник да го отваря. Оказа се че бойлера е напълно изправен, и проблема идва че междинния кран който свързва бойлера с главното трасе на топлофикация, самия кран е изтървал и водата чрез него се е оттичала по централното трасе на топлофикация! За това е "изстивала" прекалено бързо водата, защото всъщност постепенно се е оттичала и в тръбата на топлофикация. Тъй като техниците от гаранционния сервиз не се занимават с ВиК тръби, извиках майстор и ме изолира, като разви и разкачи междинния кран който е изтървал водата, сложи тапите и сега този проблем изчезна и вече бойлера стига до +60 С само за 50 мин. а преди това загрявяше за цели 2 часа и 30 мин. защото е имало теч, и сметките ми на тока нараснаха, сега вече се нормализираха, защото получих новата ми фактура от както съм изолиран от крадливите изнудвачи топлофикация.

Значи искам да попитам, понеже свалихме водомера за топлата вода, понеже нали вече съм изолиран от главното трасе на топлофикация, и като разкачихме крана който е бил причината да ми изтърва водата въпреки че е бил затворен, разкачихме и водомера който отчиташе конкретно топла вода. Та мисълта ми е какво мога да направя с този водомер, мога ли да му взема някой лев, понеже е слаган 1993 г. ? Изправен е, отчита си точно, на корпуса му пише Беласица.
Lisko - майстор
Искаш да кажеш че бойлера го включваш всеки път на ръка един час преди къпане ?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлер - бързо свършване на топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: