Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanov6600 - специалист
Здравейте.
На вилата много често спираше водата от водопровода а и при наличието на кладенец елиминирах градския(селския) водопровод и направих всичко на хидрофор към кладенеца.
Сега в селото са включили втора помпена станция и водата спирала много рядко.
Въпроса е възможно ли е да се вържа отново към водопровода и той да е основен но и хидрофора да е вързан.
С това ми желание двете да работят едновременно ще облекча работата на хидрофора.
Водата в кладенеца не е от най-чистите тъй като кладенеца не беше ползван повече от 20год.
Andri01 - майстор
Слагаш 2 крана и това е! Нищо по-лесно!! Е,ако искаш усложняване на живота-сложи и два пресостата-за автоматично прехвърляне,при спиране на водата от тръбопровода. :)
hidrazin - майстор
И най-малкото възвратен клапан към водопроводната мрежа.
Свързването на двете системи за водоснабдяване е недопустимо!
:partyman:
stiv1961 - майстор
Мдааа, на мен ми направиха забележка и сложих възвратен клапан. Сега когато се наложи спирам хидрофора от контакта и развивам крана на ВиК и имам вода от водопреносната мрежа. След хидрофора също имам спирателен кран, него пък го затварям.
ivanov6600 - специалист
Възвратни клапани ще сложа и на двете при всички положения.
Кранове не. Трябва да е автономно
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом искаш да е автоматично трябва да знаеш колко е налягането във водопровода и да настроиш пресостата под това налягане, за да включва само когато във водопровода няма налягане
ivanov6600 - специалист
Значи..
След водомера слагам възвратен клапан, манометър(Да знам какво налягане)трипътник и водопровод къща.
Към другия край на трипътника пресостат,възвратен клапан и Хидрофор. Така ли?
MamaMy - майстор
Имам електронен диференциален пресостат с релеен изход. Ако искаш да е чак толкова прецизна системата, мисля, че ще ти свърши работа :-D
ivanov6600 - специалист
Въпроса не е в прецизноста а във факта да не се занимавам аз.
Желанието ми е да черпя основно вода от водопровода и само когато падне налягането хидрофора да помогне.
Също ако спре водата от водопровода чрез хидрофора да продължа да имам вода.
Искам да облекча работата на хидрофора защото той е вързан също и към напоителна система.(Благодарение на hidrazin)
ivanovbg - майстор
Възвратните клапани с времето се прецакват и почват да пропускат. Сложи задължително кранове. Смесването на питейна с друга вода е недопустимо и подсъдно. Възможно е да плъзнат разни инфекции и да захранваш водопровода с бунара, или да си пълниш бунара от водопровода. Зависи кой ще се прецака пръв.

:partyman:

Тема "Хидрофор и градски водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: