• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Един домашен "майстор" ми слага тръба на канала, и видя, че улука е близо до канала и ми предложи да вкараме и улука в канала. Сложи отделна тръба фи 110 от улука до шахтата в двора. Това добре, обаче се замислих, дали не сбърках, да не вземе да ми запуши канала тая вода от покрива? Няма цедки, няма мрежи, директно тръбата в шахтата. Къщата, от която е улука, е висока, мазе половината над земята плюс два етажа нагоре. Канала след шахтата е много на дълбоко и не се вижда какво фи е тръбата, къщата е строена около 69 година, тогава с какви тръби е правено, идея си нямам. Мислех си листя, шума да влезе в канала, ама пък покрива е на 10 метра височина, на около няма дървета, има две лозници, ама те са на два метра над земята....А гледам, че и по други къщи го правят тоя номер-от земята се подава коленце или муфа фи 110, улука директно в нея, и вероятно ходи в канала. Та, според вас има ли опасност от запушване?
resistbody - майстор
На нашата къща всички улуци влизат в канализацията, преди години слагахме едни мрежи да не се качват мишки на тавана от канала,после изгниха но и така остана, сега имаме коте което живее на тавана :D не се е запушвал канала от улуците, а предимно от други боклуци...
lov - майстор
Карай спокойно даже си на далавера яма да ти замръзва улука през зимата заради топлото което излиза от канала. На много места е така направено от много години точно заради бонуса за който ти казах.
Благодаря за отговорите, успокоихте ме. Бях се замислил дали да слагам някаква решетка или мрежа, даже се замислях да го направя като преди, да тече в двора, ама щом казвате да не го мисля, ще го оставя така, пък каквото сабя покаже....
nikolovvd - майстор
При нас е също така. От всички улуци на 5 етажна кооперация дъждовната вода влиза в канализацията. Според мен това помата да не се затлачи, дори при силен дъжд мисля, че прочества идеално тръбите.
kam34 - специалист
И аз си ги вкарах и чистеха идеално канализацията докато изгниха улуците от явно корозивните изпарения от канала :shock: Това каналните изпарения са много корозивни, сигурно е от "качествената" манджа и пиячка :drinkers: :toimonster: 30 годишни улуци от старото производство дебела поцинкована ламарина им изгниха водосточните тръби за 2 години.
Salvador - специалист
Сероводород. Това е виновника. Разказва играта и на най-качествената неръждавейка за няколко години.Образува сярна киселина, където влезе в контакт с водния филм по стените на тръбата.
profy - специалист
Salvador написа:
Сероводород...
Така е. =D>
Само че НЕ
Salvador написа:
Образува сярна киселина,
а с вода образува сероводородна киселина, която е твърде слаба.
Самият сероводород е силен редуктор, реагира директно със желязото, образувайки черен железен сулфид FеS, и с цинка, образувайки бял цинков сулфид ZnS.
Двете съединения са разтворими в слаби киселини.
Salvador - специалист
Мале, мале...елементарната химия съм взел да забравям. Вярно, че това беше силно разтворимо във вода.Даже експеримент сме правили навремето колко към колко обема се разтварят, с едни свъзани съдове...този с газа до къде ще всмукне вода...Ужас... :?
Аз не разбрах, разяждат ли се улуците по този начин, като са свързани с канала, или не? :?
  • 1
  • 2

Тема "Улук в канализацията." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: