Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Martins - специалист
Здравейте,
Появи се лек теч при връзка на водомер за студена вода. Исках да видя, на какво точно се дължи и при леко бутане пломба, която е много стара се счупи. Каква е процедурата сега, подлежа ли на някаква глоба?
crez - майстор
Залепи я със секундно лепило.
Martins - специалист
crez написа:
Залепи я със секундно лепило.
Мина ми през главата, но да не стане после да ми се трупа и да ми сложат на макс потребление за по-дълъг период. Иначе аз какво съм виновен, че ги правят от кофти материал и след време са като стъклени. Буквално я пипнах и тънката пластмасова част се прекъсна.
marian1 - майстор
Не си писал, коя от двете пломби си счупил. Има оловна и пластмасова.
Ако е пластмасовата - обаждаш се и идват да ти я сменят - около 6 лв струваше процедурата. За оловната не знам.
Andri01 - майстор
В апартамента на майка ми и двете пластмасова пломби от години са паднали.Инкасаторката всеки месец го отчита,но до сега нищо не е казала за пломбите. А иначе водомера даже е от старите-"мокрите". Важно е фабричната пломба да е цяла.
batvenko - специалист
Обади се по телефона във Вик и им кажи, че се налага да разпломбираш водомера за някакъв ремонт. След това им се обади пак, за да дойдат да ти го пломбират. В Горна Оряховица това упражнение съм го играл няколко пъти. Последно, преди 2 години, първо трябваше да се плати такса във Водното /беше около 6 лв/, записват те и ти казват горе-долу кога ще изпратят "СПЕЦИАЛИСТА", за да ти пломбира водомера.
lyubohar - майстор
Имах теч от гайката на водомера когато бяха спрели топлата вода.
Инкасаторката я питах каква е процедурата,ако искам да затегна гайката.(Аз си я знам процедурата.)
"Леко разглобяваш пломбата и след това я лепиш".Това и бяха думите.
Като дойде топлата вода от топлината се наду и спря теча.
Преди години кучето ми имаше навик да ги дъвче и няколко пъти съм ги "сглобявал".
Единствено като сменях водомери ги виках.
Обаче има една тънкост с оловните пломби на водомерите.
Ако е изтекъл срока им,някои инкасатори си премълчават и ти праскат на база измислено число живущи.
На мен ми бяха написали 5 човека!По изгодно е да си смениш водомера с нов,отколкото да го даваш на
проверка.Разбира се,ако сам си го сменяш.

Тема "Счупена пломба водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: