• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
fiester - напреднал
Здравейте. Имам няколко въпроса относно свързване на хидрофор.
Става въпрос за стара къща с изграден водопровод 1/2цола. и сондаж с обсадна тръба с вътрешен диаметър 36мм. Водата започва от 4м. и има голям дебит/въпреки малката обсадна тръба/
Успях да спусна пвц тръба 3/4 със смукателен клапан 3/4.
въпросите ми са следните:
мога ли да свържа директно хидрофора към къщата, като елиминирам градското водоподаване и пречили разликите в цолажа?
какъв хидрофор да избера?
stiv1961 - майстор
Може, аз съм така в 3-етажна къща. Изискването на ВиК на село беше да направя байпас между тяхната и моята вода с един възвратен клапан след водомера. При мен 3/4 върви до най- близката тръба на инсталацията в къщи( около 10 метра подземно). След това с мека връзка 1/2 към инсталацията. Хидрофора ми е вече ,,събран багаж" :-D защото сменях веднъж помпата. Мисля, че мотора е 900 вата и да ти кажа и на третия етаж има достатъчно налягане. На втория има 200- литров бойлер и хидромасажна вана- гоУем кеф :) От няколко години съм независим спрямо ВиК( как искам и с ХейВиен да съм така) :-D
fiester - напреднал
Благодаря за одговора. И аз така си помислих да вържа една мека връзка, обаче ми се вижда много тесничко това мъркуче. Повече ме притеснява смукателя, че повечето помпи са на 1цол а с тази тръба 3/4' дали няма да се товари помпата?
:?:
nv952 - майстор
stiv1961 написа:
Хидрофора ми е вече ,,събран багаж" :-D защото сменях веднъж помпата. Мисля, че мотора е 900 вата и да ти кажа и на третия етаж има достатъчно налягане.
За това ли казваш :-D
пп Много интересно впечатление ми прави бутилката от бира...по спомен в бая снимки участва в темата за BBQ май гледах :roll:
Изображение
stiv1961 - майстор
Да :) , вече е с друга помпа, някаква румънска и е червена( нямам снимки). А за бирата така се е случило- правя ремонти все в големите жеги :-D
Andri01 - майстор
Внимавай при ремонтите да не влезеш вътре с "охладиля",че то 2л. за какво по напред!:) :drinkers:
fiester - напреднал
Кой хидрофор да избера???
WZ 250-24 или NAC KGP800C
Разликата им в цената е 99стотинки :?
Neno Er - специалист
fiester написа:
Повече ме притеснява смукателя, че повечето помпи са на 1цол а с тази тръба 3/4' дали няма да се товари помпата?
:?:
Щом те притеснява, махаш тръбата 3/4 цола и слагаш смукателен маркуч 1 цол. Продава се на линеен метър.
Andri01 - майстор
По-тясната тръба няма да товари помпата,тъй като тя е центробежна! Товарят се буталните и зъбни помпи при намален смукателен отвор.
hidrazin - майстор
На една центробежна помпа в никакъв случай не трябва да и се намалява смукателния отвор!
Така се увеличават хидравличните загуби, а това може да доведе до появата на кавитация.
Освен това пада и производителността на помпата.
Обаче няма никакъв проблем центробежна помпа да работи с намалено изходно сечение или на късо.
С една дума - центробежните не трябва да работят при редуциран(намален) вход а вибрационните не трябва да работят при затворен или намален изход.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "хидрофор от сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: