Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
benimm8808 - специалист
Колеги престой ми свързване на 200л бойлер на Теси с 2 серпентини към пелетна камина,та питането ми е следното:
Изходите на серпентината са на 1",а тръбите пуснати до бойлера от камината са ф25 ППР(3/4"),ще ходя да купувам трипътен вентил-на 3/4" ли да е или на 1".Ако взема на 1" ще трябва да преправям тръбите на ф32.Кво мислите да връзвам ли серпентината на 3/4" или на преправям инсталацията за 1". Единственото ми притеснение е дали тръбите от камината на ф25 ще са с достатъчен дебит,за да захранват и топлят серпентина 1".

Поздрави
Весели празници.
komstiza - специалист
Нищо не преправяй,свързвай си го към ф25 ще си работи идеално.
trunski - специалист
Здравейте,
на вилата е монтиран стоящ на пода бойлер с две серпентини 200 л., едната серпентина е вързана към пелетна печка а другата ще бъде вързана към соларен панел.
Миналата неделя забелязах, че на входа на студената вода не е монтиран предпазен клапан, а само възвратен клапан.

Моля за съвет, какъв предпазен клапан да монтирам: от стандартните за бойлер, през които минава водата и изпълняват ролята и на възвратен клапан или да оставя монтирания вече възвратен клапан и между него и бойлера да монтирам (на тройник) само предпазен клапан. Също така има ли значение какъв цолаж да е клапана 1/2 или 3/4, на колко атмосфери да изпуска и евентуално да ми препоръчате някаква надеждна марка.

Благодаря предварително!

Тема "Свързване на 200л. бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: