Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
maroka - специалист
Здравейте Колеги.

Пералнята е на около 5 години. От около седмица се появи странен мирис (като на мръсен канал) в барабана, който установих при отворен люк след пране.
Свалих и почистих филтъра, който не беше задръстен. При модела до филтъра се достига чрез ревизионен отвор в самият барабан. Барабана е сух, няма налепи и останало количество вода.
Пералнята е в кухнята, а маркуча за мръсната вода е изкаран в сифона на банята. Няма проблем с наклона за оттичане.
Може да е странно съвпадение, но проблема се появи, когато започнах да добавям омекотител в прането.

Някакви идеи :?

PS. Чувал съм за някакви таблетки, предназначени за такива случаи. Досега обаче не ми се е налагало и не съм ползвал подобни.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На първо време смени омекотителя
todortv - майстор
Не ползвайте от разтворимите пакетчета.
Проверено.
ESPACE - майстор
Пусни едно пране празна на максимална температура. Ако сложиш и препарат за почистване на перални още по-добре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ESPACE написа:
Пусни едно пране празна на максимална температура. Ако сложиш и препарат за почистване на перални още по-добре.
Yes!
maroka - специалист
Мерси Колеги :)

Докато чаках отговори в темата реших да пия вода от извора, демек Google. Той обаче нямаше отговор на въпроса, та ме прати при по-отраканата си сетра - BG Mamma :-D

Там намерих направо дисертации по темата :) С всякакви методики - технически, природни, билкови, хомеопатични, както и почти космически :)

Както предполагате и вие, едно високоградусово пране - страхотен резултат. Почти шепа натрупана мазна/мръсна/черна субстанция се отдели.
След това второ високоградусово с препарат за почистване на котлен камък, варовик и мазни субстанции. Малко горещо стана в кухнята :-D

Мириса изчезна, а омекотителя ще го прехвърля в групата на Calgon - НЕНУЖНИ!

Само си мисля... дали с определено количество обезмаслител нямаше да има същият ефект :)
Ще пробвам, че ми стана интересно :)

PS. Ползвам течни перилни препарати от години - в шише и на капсули. Никога досега не се е появявал такъв проблем. Пералнята е повече от проветрена - да избегна въпроси за люка :) Уплътнението се подсушава след всяко пране.
PS2. Вече съм почти убеден, че е от омекотителя ! И "Мамите" така мислят, а кой може да спори с тях :-D
lov - майстор
Не слагай никакви обезмаслители щото ще ринеш пяна с лопатата. :lol:
Има и вариант една таблетка за съдомиялна машина и на височка температура пак става номера. оригиналната рецепта е с две таблетки заедно. Но според мен е по добре две но една след друга.
lyubohar - майстор
Освен пяна,обезмаслителя взаимодейства с металните части.
Не се знае какво може да се случи.
Карай с неща за перални.

Тема "Странен проблем с пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: