Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Привет,

искам да вържа малък обемен бойлер, който се продава за система под налягане (например http://www.tesy.com/bg/products/elektri ... 15_m01_rc/), в отворена система със съответния тип батерия (например http://markita.net/smesitel-za-voda-35m ... yunga.html), като махна предпазния клапан на бойлера. Продават се и бойлери директно със смесител, но само с две врътки, пък аз искам едноръкохватков смесител.

Има ли някакъв проблем/недостатък/риск въпросният бойлер за система под налягане да се ползва в отворена система?
novgradski - специалист
В тази тема съм снимал моя ...в отворена система..
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... =7&t=48026
Каналски - специалист
avataar написа:
...
Според мен Точно и Само със такъв смесител ще стане , ако правилно съм се ориентирал в желанието ти.
Системата "без налягане" я прави Смесителят. Със всеки бойлер трябва да става, за тези без налягане може да икономисат от материала на съда, но си има значение за каква позиция е предвиден за монтаж.
Тук едни стари писания за стоящ смесител -> viewtopic.php?f=22&t=35376&hilit=%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80#p372428
kam34 - специалист
Става, ползвам такава система в кухнята вече 10г. Първо беше с оригинален смесител от дефектна юнга, след като му се скапа канелката, го смених с нов дву-ръкохватков от новите бойлерчета и работи перфектно.

Ползвам бойлер 15л. неръждаем Елдом под налягане за монтаж под мивка. Понеже батерията е отворен тип т.е. бойлера е постоянно отворен към изхода на батерията и реално работи на атмосферно налягане (обрано казано като един чайник) си позволих да му махна предпазния клапан. Батерията работи на следния принцип: при пускане на топла вода батерията вкарва студена в бойлера която избутва топлата от него към изхода на канелката. Студената я вади директно от мрежата.
Бойлера ми е монтиран над кухненсикя плот с тръбите на горе и с две тръби PEX-AL го свързвам с изводите отгоре на батерията. Риск няма, напротив ползваш бойлер с 8 бара работно налягане на атмосферно и така бойлера ти става вечен. На моя балона му е като нов, а взе да гние отвънка кожуха :? но гледам че новите им модели са с пластмасов кожух и този проблем отпада.

С тия батерии има един пиниз :lol: входа на студената вода (към стената) е много малък на новите е около милиметър :shock: и дебита към бойлера е много малък. Оправя се с разпробиване с 4мм свредло внимателно да не се повреди механизма, виждал съм такава и с пластмасова тапа с малък отвор, тогава просто махаш тапата и всичко е 6.
kozl - майстор
Така като си обърнал бойлера наопаки няма ли вреда за нагревателя, че част от него ще работи на сухо?
И какъв е пътя на топлата вода. Има ли в бойлера тръбичка за топла вода, ако да трябва да си обърнал и посоките вход/изход?
kam34 - специалист
Ами не съм го обръщал, не си прочел внимателно. Бойлера е за монтаж под мивка и под налягане. На тези бойлери фабрично тръбите им са отгоре. Понеже под мивката няма как да го свържа със съществуващата батерията без налягане го вдигнах върху плота и с две тръби от бойлера до изводите на батерията които също са горе. Посоките са си фабричните но на този обърнат бойлер студената вода е с дълга тръба до дъното, а топлата с къса отгоре. Бойлера е от този тип http://www.eldominvest.com/bg/product/18.html
kozl - майстор
От пояснението е явно, че не си обръщал бойлера, а аз съм в заблуда, но това за обръщането някъде го четох. А бойлери има произведени с тръби отдолу и отгоре. Друг е въпроса, че като се наканиш да купиш може да няма избор и тогава да решиш да го завъртиш като тръбите студена/топла размениш. Е те това някъде го прочетох. И като се замислих за тръбите става, ама не знам с нагревателя, термо-регулатора и защитата как са устроени и дали няма да има проблеми.
Аз като купувах бойлер на Елдоминвест вертикален имаше с тръби отляво и с тръби отдясно, а на за мен беше най-подходящо да са отпред, но се справих и със страничните изходи.

Тема "Бойлер за под налягане вързан в отворена система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: