Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Здравейте колеги! Преди време някой беше пуснал линк към качествен бронзов механизъм с поплавък за пълнене. Голямо ровене падна, но не го намирам. Дори вече да няма такива, дайте линк за някой от който сте доволни!
kozl - майстор
По принцип съм срещал два принципа на затваряне при поплавъците за тоалетно казанче.
И при двата поплавъка, чрез лостова система предава силата към "кранчето". Но при едните кранчето се нуждае от значителна сила, а при другите в кранчето има хидроусилвател, съответно необходимата сила от лостовата система е значително по-малка, както и размера на поплавъка.
Имам казанче Оливер от преди повече от 10 г. и никакви проблеми с поплавъковия механизъм. Точно такива механизми не съм срещал на пазара, но при майка ми на балгарско казанче, на което през около 2 години сменях поплавъци, монтирах подобен български с хидроклапан и вече година проблеми няма. Но софийската вода е сравнително мека и нямам идея как ще се справя хидроклапана с по-твърда вода. На другия тип поплавъци се налага почистване на леглото и смяна на уплътнението. Ако са метални, защото пласмасовите допълнително дават фира по лостовата система.
А и още нещо, тези без хидроклапан натоварват стената на казанчето. Ефекта при майка ми беше в прокапване на уплътнението м-у стената и тръбата на поплавъка. За прокапването обаче допринася и недомисленото уплътнение.
Според мен пробвай с поплавък с хидроклапан. Цената по спомени около 10 лв.
crez - майстор
MamaMy написа:
Здравейте колеги! Преди време някой беше пуснал линк към качествен бронзов механизъм с поплавък за пълнене. Голямо ровене падна, но не го намирам. Дори вече да няма такива, дайте линк за някой от който сте доволни!
Първото което пападнаhttp://magazin.garvan.bg/products/%252d ... -176g.html и тук http://www.tashev-galving.com/098+BRL+0 ... 1%87%D0%B5 това е доста по евтино http://profesionalbg.com/index.php?rout ... t_id=90055
MamaMy - майстор
Благодаря!
Тези ги намерих и са ми в списъка, но това което беше пуснато във форума беше изцяло месингово и много ми хареса. За съжаление :wallbash: не си запазих линка и сега много съжалявам.
kozl - майстор
Защо не пробваш тези с "хидроусилвателя". На казанчето ОЛИВЕР всичко по полавковия механизъм е пластмасово и не е мръднало.
На майка ми казанчето беше комплектовано с такъв механизъм. Сега работи с този с хидро-клапан.
Ето месингов с пластмасова топка и едната от щангите (най-дългата) е от неръждавейка. Може да се мести топката, за да се постигне различна сила на затварящата тапа. Уплътнението е фумена подложка.
Прикачен файл:
поллавък 2''.jpg
MamaMy - майстор
Благодаря колеги. За руския пазар съм сигурен, че ще има неща които тук не сме виждали. Проблема ми е с пазаруването от там. Иначе до сега сменям трети пластмасов механизъм. Единия път се наложи да сменя цялото казанче дори. За тези 5 години механизмите са ремонтирани по няколко пъти. И до тук става дума само за пълнещите. Изпразващите също са проблемни, но за тях намирам части. За последно на камбаната сложих силиконов уплътнител
и държи вече повече от година. От пълнещите механизми съм сменял 3 различни вида. На единия се трошиха пластмасовите рамена и замина гумичката която е нанизана на затварящото буталце. Тази гума която е във буталцето само я обръщах един път. Този механизъм започна да трупа много варовик по тръбата по която се движи поплавъка. Налагаше се чистене всеки месец. Самата пластмаса стана грапава и се принудих да го сменя.
Втория механизъм е от тези с маркучетата и нормален поплавък с рамо. Там пък се проби гумичката която затваря водата. Не подлежи на подмяна с каква да е. Специфична е и не намерих такава за подмяна. Реално този механизъм е от най-простите и не е правил никакви други ядове. Изкара почти година. И един механизъм с много рамена от тия сините съм сменил. Заради него смених и казанчето, че подпираше в капака. На втория месец си върнах старото казанче и изхвърлих това недоразумение на инженерната мисъл.

Колега kozl, ако кажеш и от къде да се сдобия с механизма от снимката ... черпя не виртуално.
kozl - майстор
Този от снимката е 2 цола, но има и за 1/2 само , че това са промишлени образци и конфигурацията няма да съответства на WC казанчето. Съответно и цената е по-висока. Аз ти препоръчвам да пробваш механизмите с хидро-клапан. Хем пластмасовите са по-евтини и съответно по-често ще се сменят. Срещу отлаганията най-доброто е подмяната. Имаш ли авт.пералня и как тя работи с твърдата вода. Клапаните на пералнята са също хидро-клапани.
Таблетките в казанчето дали няма да предотвратят наслагвания по камбаната :?

Тема "Читав механизъм за странично пълнене на тоалетно казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: