Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mit2markov - специалист
здравейте,прерових форума но не открих нищо по моя въпрос.спешно ми е затова моля ви за помощ.в къща сме и живеем на последния етаж-3ти.със съседа не се разбираме и не мога да сменя обратната канализация,а тя е от най-старите тръби-керамични,поне на мен ми изглеждат такива диаметър вътрешен е 95,как да си включа обратната канализация към това чудо
jekasus - майстор
Прикачен файл:
2012-05-01 10 46 31.png
2012-05-01 10 46 31.png (20.79 KиБ) Видяна 8466 пъти
.
Lube - напреднал
95 външно... вътрешно едва ли е повече от 75, ако керамична означава каменин а не чугун :?
За WC няма да стане, има ли някой с тоалетна в къщата вързан към тая тръба?
Ако да!- значи нещо не мериш правилно и става, така че и ти връзвай!!!
mit2markov - специалист
jekasus написа:
Прикачен файл:
2012-05-01 10 46 31.png
.
продава ли се този преход?има ли вероятност :? да не съм взел вярно размера?
ей тоя ремонт ми взе ума,благодаря ви за отговора.намерих размери на каменинови тръби и моя размер го няма.
GROHE Bs - специалист
Значи в магазина с който работя има два размера гумени преходи-водим ги голям и малък.Малкия е когато от долния етаж идва каменин и трябва да се продължи с ПВЦ 110.А големия е когато трябва да свържем 110-та към каменина идващ от тавана.Малко смотано го обясних ама се надявам да си меразбрал.Досега не съм имал разминаване с диаметрите на каменина.
montoya - майстор
Lube написа:
95 външно... вътрешно едва ли е повече от 75, ако керамична означава каменин а не чугун :?
За WC няма да стане, има ли някой с тоалетна в къщата вързан към тая тръба?
Ако да!- значи нещо не мериш правилно и става, така че и ти връзвай!!!
Каменина би трябвало да е 90мм вътрешния му диаметър, другия вид мисля бяха 130 или 150мм вътрешно.
Иначе на тъщата кенефа 40 години вече е вързан на етернитова тръба с диаметър 80мм вътре и няма грижи, преди месец време сложих още една тоалетна на същата тръба и гледам засега нямат проблеми.
mit2markov написа:
продава ли се този преход?
Продават се такива преходи, не във всеки магазин за съжаление, но се продават.
KIBRIT - специалист
И аз имам подобен проблем.
В кооперацията за която става въпрос,тръбата при мен е пукната и сълзи.
Над мен тръбата е сменена,но е затворена с гипсокартон,и новият собственик не е наясно точно каква тръба е сложена.
Под мен,в мазето,собственика не ми дава достъп,поради дългогодишни претенции и съдилища по закона за реституция,та мисля да сменям тръбата,и надолу да се оправят...
Проблем е че тръбата е в ъгъл и няма място за ф110/поне според мен/.
През нея минава мръсната вода от кухните,но няма тоалетни-те са от другият край на апартамента.
По мои измервания,външният размер е ф80,а общото място е за макс ф90-100.
Какво ще ме посъветвате ?

Прикачен файл

DSC00012.JPG
montoya - майстор
Това като разкъртиш мазилката покрай него ще се отвори трап сигурно за Ф150 тръба. Колко кухни са отгоре, да видим примерно дали Ф50 или 75 не би свършила работа
KIBRIT - специалист
Три кухни има отгоре над мен.
Наистина мазилката е доста дебела.
montoya - майстор
Ми аз специално в това не съм специалист, но мисля че 3 кухни могат да изкарат на една тръба Ф50. Поне тука в Берковица 4 етажните блокове са с такава тръба на кухните.

Тема "стара битова канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: