• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
alx359 - специалист
Здравейте колеги,

Наскоро забелязах как каменина на канализация минаваща през двора е спукан по долната окръжност. Това което се вижда е през шахта от бивша тоалетна (снимка 1). Вода (чиста) тече постоянно с такъв дебит, но мисля може да се спре за около 1 час и ако се протегна ще имам достъп до спуканото място за да го подмажа (вижда се на снимка 2).

Дали ще е удачно да запълвам пукнатината и да подмажа с бързосъхнещ цимент (пр. този, този или този)? Мрежичка ли да сложа или директно? Други препоръки? Не ми е възможно да се занимавам с копаене и/или подмяна на тръби в момента.

Прикачен файл

kamenin-1.jpg Каменина през отвора

Прикачен файл

kamenin-2.jpg Вижда се тук спуканото
montoya - майстор
Захлупваш с една керемида или изрязано парче от пластмасова тръба и изсипваш отгоре една кофа цимент, зариваш дупката
chapara - майстор
Остави го за ревизия :wink:
alx359 - специалист
Нещо май не се обясних добре. Отворът е нарочно оставен като ревизия а и ми трябва (изхвърлям оттам произведенията на кучето). Питах за съвет как да отремонтирам каменина от към долната половина на окръжността - тази под водата, където е спукването (на снимка 2 се вижда как върви спукването вътре по тръбата - по границата на течащата вода).

ПП. Маркирах къде се вижда спукването, то върви и перпендикулярно - под водната струя.

Прикачен файл

kamenin-3.jpg
alx359 - специалист
VLADO66 написа:
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=11299
Благодаря. Струва ми се подходящо за по-малки, финни ремонти, обаче. Ако трябва да запълвам пункнатината по цялото й протежение ще трябва да взема поне 10 опаковки и ще излиза солено така. А и ми се струва, че консистенцията на маджуна няма да може да прониква в достатъчна дълбочина. Също пише, че съхне за 3 часа. Не вярвам ще мога да спра водата за толкоз дълго (ще трябва и още време да съхне тръбата. Не виждам да става за полагане върху мокри части). Тези бързосъхнещи цименти дето цитирах на първи пост не са ли удачни? :?
kozl - майстор
Моето мнение е че в твоя случай не са удачни. Канал, мазнини, няма как цимента да се залепи.
alx359 - специалист
chapara написа:
http://www.tradestroy07.bg/products/tec ... a47d10.pdf

:?
Благодаря, но това съхне по-бавно и от маджуна.

Код: Избери всички

Скорост на втвърдяване ~ 6мм/24часа
Твърдост по Шор А 75 (след 28дни)  
alx359 - специалист
kozl написа:
Моето мнение е че в твоя случай не са удачни. Канал, мазнини, няма как цимента да се залепи.
Повечето вода дето тече е чиста (комшия пренасочвал някаква подпочвена вода оттам, доколкото знам) така, че не би трябвало да има особено утаяване на мазнини. Но влажността на тръбата и малкото време за работа силно ме ограничават. Затова си мислех за тия цименти.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на спукана каменинова канализация на двора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: